U SRBIJI JUČE NAJVIŠE DATIH PRVIH DOZA VAKCINE OD JUNA!

U Srbiji je juče dato 6.535 prvih doza vakcine protiv korona virusa, što je najvise od 14. juna, saopšteno je iz Vlade Srbije.

To je 50 odsto više nego u ponedeljak, ali i od proseka radnih dana prošle nedelje.

Jovanović: Porast vakcinisanja od uvođenja kovid propusnica, za dan dato 40.000 doza

 Broj ljudi koji se vakcinišu protiv korona virusa povećan je za 70 odsto od kada su uvedene kovid propusnice, a u jednom danu dato je 40.000 vakcina, rekao je danas direktor republičke Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Mihailo Jovanović.

„Prvih dana je broj prvih vakcina skočio za 70 odsto, broj trećih vakcina za 30 odsto. Juče smo imali rekord u poslednjih četiri, pet meseci, 40.000 vakcina je dato u jednom danu. Naravno, što prvih, što drugih, što trećih, što pokazuje da očigledno ove mere sa propusnicama donose rezultate kada je u pitanju vakcinacija“, rekao je Jovanović za televiziju Prva.

On je ocenio da „verovatno kazna i na neki način kontrola i prisila“ daju rezultate u povećanju procenta vakcinisanih protiv korona virusa.

Podsetimo, pet različitih vrsta vakcina je trenutno na raspolaganju građanima Srbije. Prema zvaničnim informacijama, poslednjih dana je nešto veći broj i onih građana koji primaju prvu dozu.

Od danas u Srbiji počinje davanje vakcine proizvođača Moderna. Vakcinacija je moguća na svim vakcinalnim punktovima i domovima zdravlja svakoga dana, uključujući i dane vikenda.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare