DRUGA DOZA IMA ROK TRAJANJA! Ovo se priznaje KOVID PROPUSNICA!

Premijerka Ana Brnabić obasnila je šta se sve priznaje kao validan kovid sertifikat na osnovu kojih će građani od subote moći da uđu u zatvorene objekte posle 22 časa.

– Validan kovid sertifikat predstavlja potvrda druge, odnosno treće doze vakvcine. Mora da nije starija od 210 dana, kada je u pitanju druga doza – istakla je ona.

Premijerka Brnabić je dodala i da je omogućen boravak u zatvorenima i onima koji ne žele da se vakcinišu.

– Takođe, to je i negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Ukoliko ne želite da se vakcinišete, možete da imate negativan PCR test, koji se vidi u vašem digitalnom sertifikatu. Negativan antigenski test, koji je validan 48 sati, ali i validan kovid sertifikat, ako ste preležali kovid u prethodnih sedam meseci – istakla je ona.

Ova mera uključuje i svadbe. Ako neko želi da ima svadbu na otvorenom, može i ne treba kovid propusnica. Ako neko želi da ima svadbu u zatvorenom i da je završi pre 22 časa, za to takođe ne treba kovid propusnica. Međutim, ako neko želi da ima svadbu ili rođendan u zatvorenom prostoru, nakon 22 časa, u ugostiteljskom objektu, mora da ima kovid propusnicu – izjavila je Brnabić na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba.

Dodaje i da ne moraju svi koji dolaze na svadbu da budu vakcinisani, već mogu da se testiraju kako bi svi bili bezbedni.

Na pitanje o tome šta predlaže medicinski deo Kriznog štaba u vezi sa zatvaranjem, Brnabić je rekla da u medicinskom delu štaba za to ne postoji konsenzus jer je to, kako kaže, teško pitanje.

UDARNA VEST.rs (Republika/Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare