DERBI ABA LIGE: ZVEZDA SLOMILA BUDUĆNOST 71:63!

Vrhunskih pet minuta odbrane bilo je dovoljno Crvenoj zvezdi da dođe do pobede u derbiju 2. kola regionalne košarkaške ABA lige protiv Budućnosti. Pred 5.000 gledalaca u Pioniru, crveno-beli su slavili sa 71: 63.

Početak sezone uvek donese velike amplitude u igri. Tako je bilo i u meču prošlogodišnjih finalista. Bolje je počelo domaći tim, a onda su gosti dodali gas… Konačnu reč imali su izabranici trenera Dejana Radonjića koji su četvrti period utakmice odigrali maestralno. Napravili su seriju 13-0, navijači su bili u transu, a gosti nisu znali šta ih je snašlo.

Pitanje pobednika bilo je praktično rešeno kada je u 35. minutu na semaforu stajalo – 58:47. Igrač utakmice bio je Luka Mitrović! Čini se da je ovo bio najbolji meč iskusnog krilnog centra u poslednjih nekoliko sezona. Dovoljno govori podatak da je sve poene u trećoj četvrtini za Zvezdu postigao Mitrović (8 poena). Odličan je i bio drugi visoki igrač crveno-belih, Ognjen Kuzmić koji je dodao 13 poena uz šest skokova. Uz sve to, ceo tim bio je defanizivno na izuzetno visokom nivou.

Zvezda je „dobila“ Dobrića i Davidovca koji su se posle povreda vratili na teren. Čini se da se polako sklapa mozaik po notama Dejana Radonjića i da će srpski prvak biti sve boji kako sezona odmiče.

Luka Mitrović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena i sedam skokova, Kuzmić je upisao 13 poena i šest skokova, baš kao i Nikola Kalinić. Bivši plej Budućnosti Nikola Ivanović nije imao šutersko veče protiv doskorašnjih saigrača. Ništa nije pogodio, promašio je šest trojki i jedan šut za dva poena.

Kod gostiju Sili 19 poena, Rid 15, a Micov je upisao 11 poena.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare