UHAPŠENA 61 OSOBA! Zaplenjeno 2,6 tona TITOVOG KOKAINA! RAZBIJEN BALKANSKI KARTEL!

Srpska policija, zajedno sa kolegama iz Španije, Nemačke, Slovenije, Kolumbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i američke DEA, učestvovala je u akciji razbijanja najveće mreže distributera kokaina, u kojoj je zaplenjeno čak 2,6 tona ovog narkotika i uhapšena 61 osoba!

Američka DEA označila je misterioznog Srbina Tita kao vođu ovog kartela, a prilikom akcije u Sloveniji razbijen je i ogranak kavačkog klana u ovoj zemlji, kada je uhapšeno 48 osoba.

Kako je saopštio MUP Srbije, akcija je sprovedena u osam država na dva kontinenta, pod pokroviteljstvom Evropola, a pripadnici srpske policije su aktivno učestvovali, kao i službenici UKP i TOK. U ovim akcijama zaplenjeni su i oko 612.000 evra, 324 kilograma marihuane, luksuzna vozila i motocikli, a uhapšeni su i visokorangirani pripadnici balkanskog kartela!

– Nakon uspešne saradnje na otkrivanju izvora i identifikaciji članova pripadnika organizovane kriminalne grupe u julu 2020. godine u Karipskom moru presretnut je pokušaj krijumčarenja 1.350 kilograma kokaina, koji je zaplenjen, namenjen evropskom tržištu, a čiju nabavku i krijumčarenje je sprovela navedena kriminalna grupa – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Policija je ubrzala istragu u martu ove godine, kada su vođe kartela doputovale u Španiju kako bi pripremile dolazak nove velike količine kokaina, koji je u organizaciji ove grupe transportovan iz Južne Amerike u Španiju, da bi 10. marta pripadnici Nacionalne policije Španije zaplenili 1.250 kilograma kokaina i uhapsili 13 osoba u nekoliko španskih gradova. Među uhapšenima u ovim akcijama su i N. P. (48), visokopozicionirani član grupe, crnogorski državljanin sa boravištem u Novom Sadu, J. J. (57), državljanin Srbije sa boravištem u Španiji, R. B. (33) i M. M. (34) iz Beograda, kao i S. P. (41) iz Ćuprije.

„Jaguar“ i „botega“ na paketima

Kako prenose španski mediji, u poslednjoj zapleni droge, paketi sa kokainom imali su oznaku „jaguar“ i „botega“. – Na ovaj način hteli su da preko poznatih brendova istaknu kvalitet kokaina – navode mediji.

Pripadnici UKP boravili su na teritoriji Španije i učestvovali u njihovom hapšenju i pretresima objekata koje su koristili uhapšeni. – Nakon zajedničkog rada, u maju ove godine slovenačka i španska policija identifikovale su i uhapsile još 48 drugih članova ove organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem i distribucijom velikih količina kokaina i marihuane širom Evrope – navodi se u saopštenju MUP. Podsetimo, kako su mediji tada pisali, radilo se o slovenačkom ogranku moćnog crnogorskog kavačkog klana, koji je tada pretrpeo ozbiljan udarac. Među uhapšenima bio je i srpski državljanin Miloš Miljković, kao i Željko Hrkalović, za kog su mediji tvrdili da je rođak bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Prali pare na fudbalerima

Kako je preneo španski Universo, tokom akcije „Musala“ je ustanovljeno da su se vođe kartela sastajale u ovoj zemlji. – Crnogorski državljanin je živeo u Malagi i bio jedna od glavnih spona i logističar klana, a drogu koja je iz Južne Amerike dolazila u Španiju slao je dalje po Evropi. Ubrzo je utvrđeno da on često putuje u Madrid i Barselonu, ali i u Mađarsku, Srbiju i Sloveniju – navodi portal:

– Odlazili su i u Dubai, gde se nalazi njihov vođa. Novac su, kako se sumnja, prali prodajom nekretnina u Kolumbiji i Dubaiju, ali i kroz transfere fudbalera. Zanimljivo je da se misteriozni Tito, koji je označen kao vođa balkanskog kartela, navodno nalazi u Dubaiju. – Američka DEA označila je Tita, koji je opisan kao bivši bokser rođen u Srbiji, kao vođu kartela. On, prema dosadašnjim informacijama, živi u Dubaiju, ali je povezan sa Kolumbijom, Peruom i Bolivijom, odakle nabavlja kokain. Jedan od njegovih navodnih sagovornika je Zoran Jakšić, vođa grupe Amerika.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare