ZAVRŠENA JE SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST! Građanima se obratio predsednik Vučić: Ovo su zahtevi Beograda

Danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Savetom je predsedavao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a sednici su, pored ostalih, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić.

Glavna tema sednice su dešavanja na Kosovu i Metohiji, nakon poslednjih poteza Prištine da rasporedi specijalne jedinice ROSU na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Nakon završene sednice, javnosti se obratio predsednik Aleksandar Vučić.

– Analizirali smo situaciju i doneli nekoliko odluka. Analizirali smo stanje u VS i MUP, zadovoljan sam borbenom gotovošću, motivisanošću ljudi… – rekao je Vučić i dodao da je analizirana i situacija na Kosmetu odnosno kriminalna akcija na Jarinju.

– Na barapske i kriminalne akcije Prištine Srbija više ne pristaje!, rekao je predsednik i dodao da je zaključak današnje sednice da Savet traži momentalno povlačenje svih trupa sa severa Kosmeta.

– Srbija više ne pristaje na politiku svršenog čina – naglasio je predsednik i dodao da Srbija traži poštovanje Briselskog sporazuma uz apsolutno očuvanje mira i stabilnosti.

Danas smo izneli svoje zahteve, rekao je predsednik i nabrojao taksativno.

– povlačenje svih trupa sa severa Kosmeta

– formiranje Zajednice srpskih opština

– ukidanje presude Ivanu Todosijeviću

– davanje licenci dvema srpskim firmama u oblasti električne energije

Odbio sam predlog Kvinte za rešenje, tražimo povlačenje svih trupa sa severa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu. Poručuje da je odbio „tobožnje kompromisno rešenje Kvinte koje bi unižavalo Srbiju“.

UDARNA VEST.rs (Kurir)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare