NOVAKOV KALENDAR DO KRAJA GODINE Đoković na spisku Troickog za Dejvis kup u Insbruku

Novak Đoković skoro sigurno neće igrati na mastersu u Indijan Velsu. Razlog je jednostavan, posle poraza u finalu US Opena, najbolji na svetu je uzeo odmor već nekoliko dana ne trenira.

Poznat po tome da radi u etapama, odnosno da radi tako što trenira i igra turnire, a onda odmara, Đoković je odlučio da sada dobro odmori jer je iza njega zaista naporna sezona. Ali kao što se i pretpostavilo Novak neće da odmara do kraja godine već će da igra završni Masters u Torinu i ono što će sve ljubitelje tenisa u Srbiji obradovati – Dejvis kup.

Jedino što je neizvesno je da li će odlučiti da igra na mastersu u Parizu koji počinje 1. novembra. On će, izvesno je, sve vreme provesti u Srbiji, gde će trenirati, ali još uvek se ne vidi kada će početi da trenira. Ukoliko bude odlučio da igra u Parizu, to će uraditi tek u prvoj dekadi oktobra.

Ali ako bude odlučio da igra tek na završnom Mastersu u Torinu, što je manje realno, jer bi trebalo da ima makar neku pripremu za Italiju, a Pariz bi bio idealan za to, onda će sa treninzima započeti tek u trećoj dekadi oktobra.

Ono što je zanimljivo je činjenica da je izrazio želju da igra u Dejvis kupu koji se igra u Insbruku ove godine. Srbija se nalazi u grupi F sa Nemačkom i Austrijom, a najbolji na svetu je odlučio da bude uz drugove, odnosno da zaigra za svoju zemlju. Njemu je teško palo što nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, pa je odlučio da zaigra za Srbiju i sa drugovima pokuša da osvoji takmičenje koje je je već osvajao 2010.

Na širem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (1. mesto na ATP listi), Dušan Lajović (35), Filip Krajinović (37), Laslo Đere (49), Miomir Kecmanović (60), Nikola Milojević (148), Danilo Petrović (209), Peđa Krstin (311), Miljan Zekić 320) i najbolji teniser Srbije u dublu Nikola Ćaćić (40. na ATP listi).

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare