Predsednik Vučić POLOŽIO KAMEN TEMELJAC FABRIKE ZA VAKCINE U ZEMUN POLJU!

Fabrika za proizvodnju vakcina kineske kompanije Sinofarm biće izgrađena u zemunskom naselju Soko Salaš, u delu privredne zone Autoput.

– Srbija će imati jednu od najmodernijih fabrika vakcina, rekao je Vučić obilazeći lokaciju gde će fabrika biti građena i dodao da je gledao maketu ne verujući da će ovo biti izgrađeno ali uz nadu da hoće.

– Lokacija odgovara? Struju, vodu, infrastrukturu imate?, upitao je predsednik na terenu.

Posle obilaska u obraćanju medijima je naglasio da je ovo veliki dan za Srbiju koja će imati modernu fabriku vakcina u kojoj će se proizvoditi 30 miliona doza godišnje, a ima kapacitet za 40 miliona doza. On je dodao da će prvo biti zaposleno 180 ljudi, od toga 40 odsto visoko obrazovanih a ostalo su laboranti, a potom i do 300 ljudi.

– Nadam se da ćemo uz pomoć ovih ovde prijatelja uspeti da napravimo regionalno čudo na ponos Srbiji – rekao je predsednik prethodno rekavši da se već radi i na 4-valentnoj vakcini protiv gripa.

Predsednik je naglasio i da je ova fabrika tehnološki napredak Srbije i da mu je čudno kad pitaju šta će nama fabrika vakcina…

– Treba nam za sledećih 50 ili 100 godina, neće se tu samo proizvoditi kovid vakcine nego i sve druge, važna je i za druge bolesti, za vakcine za životinje – dodao je predsednik pa se

Predsednik pokazao snimak kako će izgledati fabrika vakcina

– Danas u 12 sati zajedno s našim prijateljima iz UAE i NR Kine polažemo kamen-temeljac za našu novu fabriku vakcina! Živela Srbija!, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros na svom Instagramu.

On je na svom Instagram profilu Budućnost Srbije objavio i snimak kako će izgledati nova fabrika vakcina koja se gradi u Beograd.


UDARNA VEST.rs (Kurir/Instagram)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare