KORDONI POLICIJE OBEZBEĐIVAĆE USTOLIČENJE NA CETINJU: Angažovano najmanje 1.800 pripadnika

Najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika policije i veliki broj pripadnika kriminalističke policije pokušaće da onemogući incidente zbog sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, prenose Vijesti.

Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja s najmanje tri moguća scenarija, kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično Vijestima.

U tom štabu sve vreme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, biće snimane posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje, kako bi dodatno bilo kontrolisano njihovo postupanje, ali i zaštita.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.

Ograđen Cetinjski manastir

Rastu tenzije uoči najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, a jutros je osvanuo ograđen Dvorski trg koji obezbeđuju policijske snage.

Juče je zbog odluke SPC da se Joanikije ustoliči na Cetinju počeo svenarodni crnogorski zbor.

Uprkos protivljenju građana, uzavrelih strasti i bezbednosnih opasnosti koju nosi trenutna situacija izazvana najavljenim ustoličenjem, SPC i vlast nisu uvažili pozive da se ustoličenje organizuje u Podgorici ili negde drugde, prenosi Cdm.me.

Joanikije je juče rekao da Crna Gora nije samo Cetinje.

– Neka izvinu svi Cetinjani, još nisu napravili svoju državu koja se naziva Cetinje – saopštio je on juče u intervjuu Radio Svetigori.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare