VAKCINACIJA TREĆOM DOZOM POČINJE U UTORAK: Kisić Tepavčević OTKRILA koja grupa će biti prva na redu!

Darija Kisić govorila je u Dnevniku RTS o potrebama za trećom dozom vakcine, kao i o grupama koje bi najpre trebalo da je prime.

Vakcinacija protiv korona virusa trećom dozom u Srbiji počinje u utorak, najavila je večeras članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ona je u Dnevniku RTS-a rekla da su prve grupe za vakcinaciju oni koji imaju smanjeni imuni odgovor.

– Potreba za dodatnim dozama je uobičajena. Do sada su na destene godina pokazale da određene kombinacije vakcina mogu dati i doživotni imunitet – kaže Kisić Tepavčević i dodaje:

– Prve grupe koje bi trebalo da prime treću dozu su one koje imaju smanjeni imuni odgovor, osobe na hemodijalizi, kojima su transplantirani organi, osobe starije od 70 godina, one koje se nalaze u ustanovama socijalne zaštite, zaposleni u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite, putnici u međunarodnom saobraćaju. Mnogi su u zemlju ušli inficirani.

– Svako kome je prošlo 6 meseci od druge doze moći će da primi i treću dozu – dodala je Kisić Tepavčević i istakla da će u narednim danima biti sve objavljeno.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare