Nestvarna i zlatna Jovana Preković! Osvojila zlatnu medalju na OL

Karatistkinja Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju na OI u Tokiju!

U finalu se borila protiv Siaojan Jin iz Kine.

Otvorila je Jovana Preković Olimpijske igre u Tokiju na najbolji mogući način, sa četiri pobede, a onda se petom plasirala u veliko finale!

Početak ovog polufinala je prilično „okasnio“ – trebalo je da se odvija oko 13.10, a kašnjenja u nadmetanju u katama, za medalje, te narastajući tenziju kod takmičarki – borba je počela tek u 13.57. I, počela je uz rani „juko“ poen naše olimpijke (udarac rukom).

Jovana je tako stekla „senšo prednost“, prednost prvog poena, i znala je da ako se desi da bude 1:1, da će ona proći u finale. Ali, nije se na tome zaustavila, već je novim „jukom“ udvostručila svoju prednost, pred poslednji minut borbe. I, kako Turkinja Merve Čoba nije uspela da poentira, Srpkinja je obezbedila novi nastup – i to onaj u borbi za zlato.

U finalu će se Jovana Preković nadmetati sa vicešampionskom sveta, Ksiaojan Jin, koja je uz „hantei“ poen rešila prvo polufinale, s Egipćankom Lofti, u svoju korist (1:1). Upravo je Jinovu naša karatistkinja savladala u pomenutom finalu prvenstva sveta.

UDARNA VEST. rs(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare