„TO JE ONA SPRAVA SA KOJE SU BEŽALI PAJTIĆ, HRKALOVIĆ, VULETIĆ I KOKEZA“ Vučić o poligrafu i krivičnoj prijavi protiv njega: Sada ćemo morati da budemo SASLUŠANI

Danima, iako smo mi bili ti koji smo se suočili sa svim opasnostima suprotstavljanja moćnoj kriminalnoj grupi, ako i sa drugima, od Šarića pa nadalje, uspeli smo, tužba je prihvaćena, i što je najvažnije da naše ulice oslobodimo kriminalaca, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Ponosan sam na činjenicu sa koliko hrabrosti su svi to izveli BIA i MUP, da postave uređaje za praćenje, uradimo to potpuno samostano, i da nemate nijedan mafijaški pokušaj ubistva u prethodnih sedam meseci koliko je prošlo od njihovog hapšenja – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je dodao, nije znao šta znači laž i besmisao u policitii do 2014. godine, a onda se dogodilo da smo se borili sa poplavama, danonoćno smo radili, a onda su neki izašli sa pričom o tome kako neko krade na ispumpavanju vode iz Tamnave, i da je vrh vlasti u to nekako upleten, što je Svetska banka i demantovala.

– Za mene je neverovatno da svi znaju šta je ova grupa, koja je potekla iz Crne Gore, radila i kakve je monstruozne zločine pravila u savremenoj srpskoj istoriji, a danima se vodi kampanja kako je država u to umešana. Onda slušate i da li će nas saslušati, kao da tužilac i sudije ne znaju šta je istina, i sve to slušate pet dana – rekao je Vučić.

Kako je kazao, onda smo odlučili da se unizimo, advokati će podneti prijavu, pa ćemo morati da budemo saslušani.

– Ja sam spreman da to sasušanje izvedem, da budem prikopčan na tu mašinu, poligraf, već sam jednom bio, da se vidi da li sam jedu reč slagao – rekao je Vučić, i dodao da veruje i da će ministar policije Aleksandar Vulin učiniti isto.

Do te pozicije se, kaže, stiglo, „kada imate političke protivnike sa mnogo para i malo morala“.

„Ne znam šta piše u prijavi“

Naveo je da danima sluša da je kriminalac, korumpiran, kriv za sve, da mora da bude saslušan u Tužilaštvu.

– Kada kažete da hoćete da budete saslušani, i speman sam na to, da mi svaka reč bude proverena… To je ona sprava sa koje su bežali Pajtić, Hrkalović, Vuletić i Kokeza… – rekao je Vučić. 

Dodao je da nije podneta ta krivična prijava, „onda biste govorili da smo uvezani sa kriminalcima“. 

– Kada na lažima sve zasnivate, onda sve pada kao kula od karata – rekao je Vučić, dodavši da ne zna šta piše u prijavi. 

Upitan da li se čuo sa ministrom odbrane i bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, odgovara da jeste pre dva dana, i navodi da ga je pitao kakvu je ulogu imao FBI u slučaju Belivuk.

– On je rekao da nije govorio o konkretnom slučaju, nego uopšteno o saradnji – rekao je Vučić, dodavši da je ključnu ulogu u hapšenju kriminalne grupe takozvanog Velje Nevolje imao srpski MUP. 

Termini za izbore

Upitan za izbore, navodi da se još ne zna precizan datum. 

– Ne mogu da ponižavam Srbiju i da nam stranci vode glavnu reč. Nemamo ništa protiv evroparlamentaraca, imamo korektan odos, ali pitanje održavanja izbora je ustavna i zakonska kategorija – kaže on. 

U skladu sa tim, navodi on, realno je da izbori budu održani u takvim terminima (kraj marta, početak maja).

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare