PREDSEDNIK SRBIJE O HAPŠENJU BELIVUKA: Sve su obavili MUP i BIA, FBI tu nije imao nikakvu ulogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da američki Federalni biro za istrage (FBI) nije imao ulogu u hapšenju članova kriminalne grupe Veljka Belivuka već da su „sve obavili“ pripadnici MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Upitan za izjavu nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je FBI omogućio hapšenja članova te grupe, Vučić je rekao da mu je sam Stefanović kazao da nije mislio na slučaj Belivuk nego „uopšteno“.

„Čuo sam s njim pre dva dana i pitao ga kakvu je ulogu FBI imao. Rekao mi je da je mislio uopšteno a ne na slučaj Belivuk. Sve su obavili MUP i BIA a kasnije su imali i podršku evropskih službi“, rekao je Vučić posle obilaska radova na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

On je odbacio navode da najavom dodele nove novčane pomoći penzionerima u februaru naredne godine, želi da kupi njihovu podršku na predstojećim izborima.

„Kao što smo povećavali penzije i davali novčanu pomoć kad nije bilo nikakvih izbora, to ćemo raditi i septembru i oktobru naredne godine jer očekujemo izvanrednu 2022. godinu. Sve su to narodne pare ali je neko uspeo da na pametan način uredi javne finansije“, rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare