ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Uvodi se treća doza

Na upravo završenoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se omogući davanje treće doze posebno rizičnim grupama, saznaje „Blic“. 

Treća doza će biti preporučena za građane koji boluju od određenih sistemskih i drugih bolesti.

Skoro trećina novih slučajeva u Beogradu

Govoreći o rastućim brojevima zaraženih, dr Predrag Kon kazao je da su 92 od 290 novih slučajeva korona virusa 27. jula zabeleženi u Beogradu.

– Mogu da vam kažem da je to oko 35 na sto hiljada u Beogradu za nedelju dana, a za celu Srbiju to je negde 21… Jasno se vidi da je Beograd odskočio i da je u Beogradu situacija najmanje dvostruko gora od proseka u Srbiji – rekao je on.

Zbog čega brojke skaču

Iako smo u ovom periodu očekivali da ćemo imati ispod 50 zaraženih na dnevnom nivou, situacija je drugačija, i taj broj i do četiri puta veći. Ipak, nije sve bez razloga jer godišnji odmori su u toku i puno se putuje.

– Na svakom koraku vidimo opuštene ljude, veliki broj njih se vraća iz Crne Gore, Grčke, gde su brojke u porastu. Tako da je donekle ova situacija i očekivana. Opet kažem, mladi ljudi su u pitanju, i videćemo kako će se situacija dalje odvijati. Ako neko oseti simptome, trebalo bi da odmah ode kod lekara – rekao je za „Blic“ dr Branislav Tiodorović, eidemiolog.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare