Članu Belivukove ekipe ukinuta presuda zbog smrti gosta „Tilta“

Milovanu Tadiću, radniku obezbeđenja noćnog kluba „Tilt“, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je osuđen na pet i po godina zatvora jer je u decembru 2015. gostu Slobodanu Vukiću naneo povredu od koje je kasnije preminuo. Tadić je početkom februara uhapšen kao član grupe Veljka Belivuka koja se sumnjiči za pet ubistava.

Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Beogradu iz aprila ove godine kojom je Tadić osuđen na pet i po godina zatvora i naložio da mu se ponovo sudi. U saopštenju koje je ovaj sud danas objavio piše da u prvostepenoj presudi nije jasno obrazloženo zbog čega je doneta takva odluka. 

Suđenje Tadiću počelo je u martu 2018. i retko se održavalo – ukupno je održano osam, a odloženo deset puta. 

On je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda Slobodanu Vukiću nakon čega je ovaj preminuo u januaru 2016, dve nedelje nakon što je ga je pretuklo obezbeđenje ispred splava „Tilt“. Tadić je, kako je utvrdio sud, Vukiću zadao udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih organa, a kasnije i smrt.

Sudija Marina Anđelović nije prihvatila Tadićevu odbranu da se radilo o nužnoj odbrani, odnosno da je Vukić u klubu pravio nerede i da ga je napao sa leđa, te da se on samo branio. Iako su svedoci ispričali različite verzije o tome šta se dogodilo te noći, jasnu sliku dali su snimci sigurnosnih kamera koji su osporili Tadićevu odbranu. Na njima se vidi da je obezbeđenje Vukića tuklo i u klubu, ali i da ga je Tadić uradio nogom u stomak, a ne u butinu kako je on tvrdio. 

Sudija je na izricanju presude rekla da nije bilo lako utvrditi uzrok smrti i podsetila da o tome čak ni veštaci nisu bili saglasni, ali da je na kraju prihvatila mišljenje veštaka da je reč o posrednoj vezi između povrede i smrti. 

Dok je ovo suđenje trajalo Tadić je uhapšen i optužen zbog prodaje droge, ali je u ovom slučaju oslobođen. U publici mu se na suđenju kao podrška pojavio Veljko Belivuk.

Obojica su bili deo navijačko-kriminalne ekipe Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, a nakon što je Stanković ubijen krajem 2016, Belivuk je preuzeo vođstvo nad grupom. Članovi grupe obezbeđivali su klubove i splavove, prodavali drogu, ali i učestvovali u brojnim nasilnim incidentima. Grupa je godinama jačala zahvaljujući jakim vezama u policiji i politici. 

U jednom momentu Belivukovi „Principi“ su se priklonili crnogorskom kavačkom klanu koji je u ratu sa suparničkim škaljarskim klanom, a u kome je život izgubilo oko 50 ljudi.

Belivuk je sa još dvadeset saradnika, među kojima je i Tadić, uhapšen početkom februara i protiv njih je u toku istraga zbog pet ubistava. 

UDARNA VEST.rs (Krik)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare