DANAS OD DRŽAVE STIŽE 60 EVRA Novac leže na račun samo ako ste na ovom spisku a evo ko će prvi dobiti 3.000 dinara za vakcinisane

Država će danas isplatiti pomoć od po 60 evra za sve nezaposlene koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Na birou je prijavljeno oko 600.000 ljudi, a među njima je i veliki broj mladih. Pre nego što je država najavila pomoć za nezaposlene, prema podacima NSZ, bilo ih je nešto manje – oko 540.000.

Ova pomoć realizuje se u okviru trećeg paketa mera pomoći za građane i privredu. Za razliku od prethodna dva paketa, ovog puta su mere države uključile i pomoć za nezaposlene.

U okviru trećeg paketa državne pomoći do sada je isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane, kao i 100 evra za sve građane na KiM i 200 evra za nezaposlene građane na KiM.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je i da će vakcinisani građani uskoro dobiti „državnu nagradu“ od 3.000 dinara. Najpre će u sredu, 16. juna, biti isplaćeno po 3.000 dinara svim penzionerima koji su do 7. juna primili makar jednu dozu vakcine. Od 17. juna počeće isplata za građane koji su se za tu nagradu prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol-centra. Prijava za 3.000 dinara za građane koji su primili makar jednu dozu vakcine traje do sutra, 15. juna.

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare