STIŽE JOŠ 5.000 DINARA GRAĐANIMA: Pravo na novčanu pomoć imaju svi, prijave počinju uskoro, ali veoma je važno da požurite

Dva meseca pošto je iz Starog dvora stigla najava da će grad obezbediti novac za subvencionisanje kupovine bicikala domaćih proizvođača, a sve kako bi se u prestonici koliko-toliko popularizovao taj vid saobraćaja, rebalansom budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara u te namene.

U 2021. godini na takvu finansijsku pomoć za kupovinu dvotočkaša moći će da računa 2.000 Beograđana.

Kako su u aprilu naglasili gradski čelnici, od jula će početi prijavljivanje za subvencije od po 5.000 dinara za kupovinu bicikala, a njih će dobiti građani koji se najbrže prijave.

Ubrzo pošto su iz grada najavili tu novinu reagovali su i ljubitelji ove vrste dvotočkaša. Zoran Bukvić iz Udruženja građana „Ulice za bicikliste“ tada je ocenio da je ovo svakako dobar potez i da ga treba podržati bez obzira na to što iznos subvencije, kako je dodao, nije bogzna kakav.

Podsetio je i da su tu meru biciklisti tražili još prošle godine između mnogih drugih stvari koje su zahevali. Bukvić je pojasnio i da, kada je reč o domaćim proizvođačima bicikala, svakako postoji konkurencija.

– Većina delova nabavlja se iz inostranstva pa se onda ovde sklapaju. Prosečan gradski bicikl, koji nije boznašta, ali je funkcionalan, košta između 20.000 i 24.000 dinara. Lagani sportski planinski, kvalitetni sa visokim stepenom prenosa i sa dosta brzina su i do nekoliko hiljada evra, ali je prosek 500-600 evra. Tu mislim na srednje dobar bicikl koji može da se korist i u gradu i u prirodi – ukazao je Bukvić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare