Određen pritvor do 30 dana inspektoru SBPOK koji je osumnjičen da je odavao službene tajne Velji Nevolji

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana inspektoru za krvne i seksualne delikte u SBPOK Božidaru Stoliću osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja.

On se prethodno na saslušanju pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu. 

Sudija za prethodni postupak Višeg suda je na predlog tužilaštva doneo rešenje kojim je Stoliću odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo u kratkom roku. 

Na ovo rešenje Stolić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja, saopštio je sud. 
Stolića tužilaštvo tereti za produžženo krivično delo zloupotreba služžbenog položžaja.

Portparol tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da će se postupak protiv njega nastaviti i biće preduzete potrebne dokazne radne. 

Stolić je uhapšen u četvrtak uveče.

Stolić je osumnjičen da je on prenosio informacije “kavačkom klanu“, odnosno osumnjičenima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare