Igraće se majstorica! Rističević začarao mrežu, Gogov izrešetao Radnički

Novi Beograd odbranio domaći teren i produžio finalnu seriju. Odluka o šampionu Srbije pada u Kragujevcu

Kroz nekoliko dana će se na bazenu „11. april“ igrati završnica Lige šampiona, a Novi Beograd i radnički iz Kragujevca su napravili fantastičnu uvertiru za najjače klupsko takmičenje na ovom bazenu. Nije kvalitet vaterpola u rangu fajnal-ejta, ali su najjači u Srbiji ponudili sjajnu finale Superlige. Drama u Kragujevcu, drama i u Beogradu. Radnički je poveo u seriji, Novi Beograd ju je vratio u Kragujevac. Ne može bez majstorice – 14:11.

Majstorski golovi, neverovatan tempo i pravi rat u bazenu. Prštalo je neprestano. U potpunosti je finale opravdalo očekivanja, zaslušeno su se u njemu našla da tima koja su najviše pokazala ove sezone. Regionalni šampion je i u polufinalu igrao majstoricu, sada će ponovo na svom bazenu biti kovač svoje sreće.

Smenjivali su se timovi u vođstvu, igralo se na krv i nož, a kako i ne bi kada se ni Radnički, ni Novi Beograd do sada nisu okitili šampinskim zvanjem. Gladni su trofeja. Videlo se to u bazenu. I ponovo su u centru pažnje bili najiskusniji. Draško Gogov, najbolji strelac Superlige, nosio je Novi Beograd do trijumfa, a u pogledu važnosti za kreiranje pobede i uvoženje utakmice u majstoricu nisu zaostajali ni Miloš Ćuk i Marko Avramović.

Rešetali su povratnici u srpski vaterpolo sa distance. Prinudio je Radnički domaćina da uzima šuteve sa krila i bekovskih pozicija, odsekli su Kragujevčani centre Novog Beograda. Domaćin je sredinom trećeg kvartala propustio priliku da stekne osetniju prednost, izabranici Uroša Stevanovića vratili su se u život i na ulasku u četvrtinu odluke zaostajali samo jedan gol. A, onda je na scenu stupio golman Rističević.

Spustio je roletnu DimitrijeRističević, začarao je gol i osujetio sve pokušaje Kragujevčana. Nisu vaterpolisti Radničkog uspeli da savladaju čuvara mreže, ostala je mirna. Sastav Vlade Vujasinovića kaznio je sve propuste gostiju u završnici, nije dopustio da jedan napad ili odbrana odlučuju o pobedniku i izborio je majstoricu, koja se igra 2. juna u Kragujevcu.

Ogromne zasluge za ovu pobedu ima petostruki strelac Nika Šušiašvili

NOVI BEOGRAD – RADNIČKI 14:11

/4:4, 4:3, 4:4. 2:0/

Bazen “Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Igrač više:Novi Beograd 12 (3), Radnički 14 (3). Dva igrača više: Novi Beograd 1 (1). Peterci: Novi Beograd 1 (1), Radnički 2 (2)

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović 1, Bursać , Ćuk 1, Radulović, Gogov 3, Gardašević 1, Avramović 2, Šušiašvili 5, Nikolov , Bursać, Vlahović, Martinović 1. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 2, Branković , Pljevančić, Miličić 1, Lukić 3, Panić, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

UDARNA VEST.rs (MozzartSport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare