MUP traži nalogodavce, izvršioci nađeni

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulinizjavio je danas da će MUP učiniti sve da se situacija koja se prošle subote dogodila u Beton hali u Beogradu ne ponovi i dodao da to ministarstvo neće odustati od toga da se pronađu nalogodavci.

“Izvršioce već imamo, njima se sudi, MUP neće odustati od toga da se pronađu oni koji stoje iza njih i da vidimo šta su hteli da postignu”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije povodom tuče kod Beton hale.

On je istakao da je u subotu ta grupa huligana obrukala i Crvenu Zvezdu i Beograd, navodeći da to nije smelo da se dogodi.

“Tukli su devojke, razbijali izloge, lokale, palili baklje, iživljavali se na mirnim ljudima koji su iskoristili priliku da izađu i druže se. Nije tačno da su u pitanju sukobi navijača, da je neko nekog isprovocirao. To su bili huligani koji su došli da se iživljavaju, da nametnu svoju vlast”, rekao je Vulin.

Smatra da Skupština treba da razmišlja o oštrijoj kaznenoj politici prema takvim prekršiocima.

Vulin se osvrnuo na borbu protiv kriminala koju vodi MUP, ali i BIA navodeći ogroman lični doprinos Bate Gašića.

“Vodi je i Tužilaštvo za organizovani kriminal, uz ličnu hrabrost tužioca za organizovani kriminal, vodi ga i javno tužilaštvo koje vodi Zagorka Dolovac, čitavo naše društvo, a na prvom mestu predsednik Aleksandar Vučić”, rekao je Vulin.

Kaže da je borba protiv organizovanog kriminala toliko uspešna zato što se prvi put čitava država ponaša kao jedan aparat sa jednim ciljem da u Srbiji organizovani kriminal bude sveden na najmanju moguću meru.

Za grupu Belivuk-Miljković Vulin je rekao da je to zbir ljudi o kojima će se jednog dana pisati knjige, kako je moguće da neko bude tako monstruozan i da ima u sebi toliko zla.

Navodeći da je tužilac zadovoljan kvalitetom i količinom dokaza, Vulin je rekao da će svi kada počne suđenje i kada sve bude moglo da se pokaže javnosti biti zgađeni načinom na koji su vršeni zločini.

“Ne sme se više dozvoliti da se formira grupa takve veličine snage, brojnosti, surovosti i tako dugog životnog veka”, poručio je Vulin.

UDARNA VEST.rs (Alo)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare