PREDSEDNIK SAOPŠTIO VAŽNU ODLUKU: Vakcinisani građani će dobiti po 3.000 dinara! Predsednik je govori o aktuelnim temama u jutarnjem programu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je gostujući u jutarnjem programu na TV Pink potvrdio da penzionere u Srbiji sutra čeka isplata prve rate državnre pomoći u iznosu od 30 evra. 
On je potvrdio da se dosad za pomoć prijavilo više od 3 miliona građana.

Podsetimo, penzioneri ne moraju da se prijavljuju, njima uplata pomoći leže automatski na račune na koje inače primaju penzije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će svi vakcinisani građani dobiti dodatnu finansijsku pomoć od države.

Dodatna novčana pomoć za vakcinisane 

– Vakcinacija nam je uslov za sve. Do kasno sam se sinoć konsultovao s premijerkom. Pošto ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere, razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost. Doneli smo odluku da damo dodatnu pomoć vakcinisanima. Doneli smo odluku da svi svi stariji od 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiju dodatnu finasijsku pomoć od 3.000 dinara.

Predsednik je rekao da će biti i drugih vidova pomoći. Vučić je objasnio i da zaraženi koronom koji se nisu vakcinisali neće imati plaćeno bolovanje, dok će vakcinisani imati.

Kako kaže, želi da se ljudima daju računi da se vidi koliko košta lečenje a koje će biti znatno manje nego u Nemačkoj.

O platama i penzijama

Vučić je istakao da se posebno brine o penzionerima, te da sutra kreće isplata državne pomoći najstarijim građanima.

– Ponosan sam i na to što penzioneri imaju najveća primanja u istoriji Srbije. Moramo da im posvetimo dodatnu pažnju, i zato će sutra početi isplata. Čak 5.000.050 već ima osiguranu pomoć, kada uračunamo one koji ne moraju da se prijavljuju za nju – istakao je Vučić.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao da nije trebalo da bude povećanje plate, a predsednik je tu izjavu komentarisao.

– Završili smo svoj posao sa MFF. Fiskalni savet kaže ne povećavajte plate i penzije, i da je uvek bolje potrošiti što manje novca. Vodimo računa da ne povećavamo stopu javnog duga.

O infrastrukturnim projektima

Vučić je na početku gostovanja komentarisao sednicu predsedništva SNS i najavio i moguće promene u stranci, a potom je govorio i o svojoj poseti Briselu.

– Jedna od najvažnijih stvari za našu zemlju, za mene je najveća radost kada mogu da govorim o napretku Srbije u infrastrukturnim projektima. Mi ove godine očekujemo da ćemo dostići visinu u apsolutnim brojkama BDP od 50 milijardi. Za devet godina uvećan je BDP za 50 odsto. Ponosan sam na dogovor koji smo napravili sa EU i nadam se da ću narednih dana moći da pokažem odgovor Ursule fon der Lajen. S našim kineskim prijateljima radimo na mnogim projektima širom Srbije – rekao je predsednik i dodao da je posebno ponosan na činjenicu što će ljudi videti velike radove na putu Gornji Milanovac-Kladovo gde ništa nije rađeno decenijama.

UDARNA VEST.rs(Kurir)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare