VUČIĆ: Dok sam predsednik nema sankcija Rusiji i Kini, to govorim na svakom mestu, imam dovoljno velika leđa da izdržim pritiske

Dok sam ja predsednik, Srbija neće voditi politku uvođenja sankcija Kini i Rusiji, poručio je danas šef srpske države Aleksandar Vučić.

Na pitanje za komentar na navodnu najavu ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o osnivanju Peterburškog informativnog centra, kao i da navodno iza toga stoji Jevgenij Rogozin, koji je na crnoj listi SAD, te pitanje da li će se Rogozin naći i na crnoj listi Srbije, rekao da ništa ne zna o osnivanju takve institucije.

– Što se tiče stavljanja na crne liste građana Rusije i Kine, Srbija u tome nije učestvovala jer to svakako ne bi bio prijateljski gest prema našim prijateljima iz Rusije i Kine – kazao je predsednik.

Vučić je rekao da je još malo vremena ostalo, pošto su, kako kaže, njegovi politički protivnici svakako pobednici na izborima u Beogradu, a da nisu daleko od toga da pobede na drugim izborima.

Onda mogu, kako je rekao, da vode politiku sankcija.

– Dok sam ja predsednik Srbije, neće biti uvođenja sankcija Kini i Rusiji. Ja to govorim na svakom mestu jer samo iskrena i jasna politike može da bude politika koja vodi Srbiju u budućnost – ocenio je Vučić.

Rekao je da ima dovoljno velika leđa da može da izdrži sve pritiske.

– Mi da ulazimo u sukobe sa Kinom i Rusiju nećemo sigurno – podvukao je Vučić.

Ujedno se zahvalio građanima i graditeljima iz Azerbejdžana, istakavši da će Srbija nastaviti da gradi, radi i raste brže nego što smo se sami nadali, ali stabilno i da raste brže nego što bi poneki želeli.

– Nećemo da se izvinjavamo za to. Politiku ćemo da vodimo sami, a ona će uvek biti u interesu Srbije i njenih građana – zaključio je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare