UDARNA VEST! OTKRIVAMO ŠTA JE NEBOJŠA STEFANOVIĆ PRIČAO U TUŽILAŠTVU

Nebojša Stefanović, ministar odbrane a donedavno ministar policije, danas se prvi put pojavio pred tužiocem, ali u svojstvu građanina i to u istazi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a, Gorana Papića. Stefanović je pozvan na predlog Papićevog branioca Branislava Tapuškovića posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, a po svemu sudeći govoriće samo o saznanjima koje ima u vezi sa vraćanjem blindiranog automobila najbližem saradniku Veljka Belivuka.
Podsetimo, Goran Papić je u pritvoru 10. Marta kada je i uhapšen. Sumnjiči se da je 15. aprila prošle godine, izvršio uticaj na kolegu kako bi Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Velje Nevolje vratio blindirani automobil.
Nakon što je 15. aprila Marka Miljkovića zaustavila policija, on je odveden na saslušanje u SBPOK, a automobil u kome je bio odvezen je na pretres. Prema sumnjama tužioca, Papić je uticao na kolege iz beogradske policije da se Miljkoviću vrati auto.
– Povodom iskaza advokata Tapuškovića o postupku u kojem učestvujem kao svedok, a koji u većem delu ne odgovara istini, želim da istaknem da niti sam imao veze sa grupom koja je predmet ovog postupka, niti sam imao veze sa postupanjem policije i sa vraćanjem spornog vozila. Niti bilo ko u lancu svih koji su pomenuti u postupku tvrdi da sam ja tražio da se to vozilo vrati. To čak ne tvrdi ni osumnjičeni, koji je Tapuškovićev klijent, kako mi je tužilac predočio.

Takođe, nijedan član kolegijuma ministra unutrašnjih poslova nije dao bilo kakvu izjavu u istrazi, niti je tvrdio da je na kolegijumu ministra unutrašnjih poslova doneta bilo kakva odluka koja bi se ticala postupanja policije u vezi sa ovim slučajem. 

Neistine advokata Tapuškovića

Potpuna je neistina i tvrdnja advokata Tapuškovića da sam negirao izjave različitih policajaca u ovoj istrazi. Tvrdio sam da ne znam za njihova postupanja, jer mene nisu obaveštavali o tim odlukama.  Da li su nekoga obavestili o njima i da li su postupali,  to ne znam. Insistirao sam da je njihova jedina obaveza bila da postupaju po zakonu i da obaveste o svemu javnog tužioca i da mogu postupati samo po nalogu javnog tužioca.
 
Navodi da sam negirao izjave sedmorice policajaca potpuna su izmišljotina, niti su oni u tim istim izjavama rekli bilo šta što se vezuje za mene. Nijedan od tih policajaca, u svojim izjavama, onako kako je to meni predočio javni tužilac, nije rekao da sam imao bilo kakve veze sa ovim slučajem, već je to isključivo tvrdio osumnjičeni, odnosno Tapuškovićev klijent, čije tvrdnje negiram. 

Jasno mi je da Tapušković štiti svog klijenta, kao i da njegov klijent ima pravo da u iznošenju svoje odbrane iznosi i neistine, dok sam ja, kao svedok, obavezan da govorim istinu. Osumnjičeni iznosi svoju odbranu preko svog advokata na način kako misli da treba, a advokat Tapušković je već u današnjoj izjavi izneo niz neistina koje se tiču mog iskaza, o čemu može da posvedoči javni tužilac, kao i zapisnik iz postupka. 
Ističem da dajem punu podršku nadležnim državnim organima da se svaki od ovih postupaka dovede do kraja i da otkriju veze svih, pa i iz policije, sa organizovanim kriminalnim grupama i uvek ću lično biti dostupan nadležnim državnim organima da pomognem u ovoj borbi – poručio je Stefanović u saopštenju.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare