BEOGRAD NAJBOLJI U SRBIJI! Goran Vesić: Danas će biti data milionita doza vakcine


Danas oko 9.30 na nekom od punktova na kojima se vrši vakcinacija građana biće izdata milionita doza vakcine u Beogradu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da je to velika pobeda svih građana prestonice.

On je na Fejsbuk profilu precizirao da je u Beogradu, zaključno s jučerašnjim danom, vakcinisano 585.659 osoba, što je 42,1 odsto ukupne punoletne populacije u glavnom gradu, a revakcinisano 413.112, odnosno 29,7 odsto.

Naveo je da je najbolji rezultat u populaciji između 65 i 74 godine u kojoj je, kaže, vakcinisano 71,37 odsto ljudi.

Vesić je dodao da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Beogradu dato 998.771 doza vakcina, a prema broju i vremenu zakazanih, očekuje se da će danas oko 9.30 biti data milionita doza vakcine na nekom od punktova.

– Naš cilj je da se 750.000 građanki i građana Beograda vakciniše – rekao je Vesić .

Istakao je da je poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Brisela, u kojoj je apelovao na građane da se vakcinišu, istovremeno i poruka državnim organima i lokalnim samouprava da se bolje organizuju i omoguće ljudima da se vakcinišu tamo gde žive i rade.

– Beograd je dobro razumeo poruku predsednika. Mi smo mesecima svakodnevno na terenu, ali pojačaćemo aktivnosti posebno u četiri prigradske opštine koje su ispod gradskog proseka. Nadam se da su predsednikovu poruku razumeli i drugi državni organi, da će biti otvoreniji prema novim idejama o tome kako da se populariše vakcinacija, kao i da se dođe do ljudi tamo gde žive i rade – naveo je Vesić.

Naglasio je da je Beograd najbolji region u Srbiji kada je vakcinacija u pitanju i dodao da je Beograd prvi osnovao kol centre, krenuo s mobilnim ekipama za vakcinaciju na teren i pokrenuo medijsku kampanju za vakcinaciju.

– Zato smo najbolji. Pratimo šta se radi u drugim zemljama kada je vakcinacija u pitanju, a pre svega u SAD, Velikoj Britaniji Izraelu. Zato očekujem da državni organi prate Beograd, a ne da pokušavaju da nas svedu na nivo opština i gradova u kojima se nije vakcinisalo ni 15 odsto ljudi, kako bi oni manje radili – dodao je Vesić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare