PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA: Nova sednica Kriznog štaba verovatno u sredu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone verovatno održati u sredu, navodeći da je stalna „borba“ sa stučnim delom da se nađe „balans kako bi ekonomija mogla da ide kako treba“.

– Ja sam u stalnom kontaktu sa stručnim delom Kriznog štaba. Epidemiloška situacija je sve stabilnija – rekla je danas Brnabić za TV Hepi.

Ona je navela da je u Instititutu Torlak urađena tekst faza punjenja ruske vakcine i da je deo poslat u Moskvu na kontrolu za odobrenje da se nastavi punjenje.

– Mnogi dežurni „pljuvači“ napadaju nas u stilu – „nije to ništa“. A mnoge velike zemlje to ne mogu da to urade jer nemaju institut kao što je naš Torlak – rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, u planu je nov pogon kod Aerodroma za proizvodnju kineske vakcine.

Ona je navela da se danas očekuje da stigne 211.770 doza Fajzerove vakcine, a danas ili sutra ujutru 130.000 doza ruske vakcine Sputnik V.

– Dobro nam ide, držimo se – rekla je Brnabić, govoći o vakcinaciji građana Ona je istakla i da je Srbija tako nešto u stanju jer je „domaćinski“ vodila ekonomsku politiku tako da ima novca za nabavku i prozvodnju vakcina.

Prema njenim rečima, Srbija je „meka“ za investitore, ali i pouzdan politički partner kojem se veruje u međunarodnoj zajednici.

– Dolaze nemački i japanski investitori što je najbolji dokaz da u Srbiji nema korupcije – naglasila je Brnabić.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare