PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO NOVI KONTIGENT VAKCINA: U ponedeljak ili utorak stiže 211.000 fajzerovog cepiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra ili u utorak ujutru stiže još 211.000 fajzerovih vakcina.

„Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat, što se tiče isporuka vakcina, svaka im čast. U ponedeljak stiže to, a onda u sledeću nedelju mislim da stiže još 500.000 (kineskih vakcina)…ali ajde da ne govorim još ništa“, kazao je Vučić sinoć gostujući na B92.

Dodao je da su kineske vakcine – 500.000 sledeći kontignet, posle dolaska fajzerovih vakcina koje stižu najverovatnije sutra.

„I znam da će Kinezi nama da daju još milion vakcina u maju“, naveo je Vučić.

Kazao je da Srbija ima oko 15 miliona vakcina u ugovorima, ali da niko ne poštuje ugovore osim Kineza i Fajzera.

Kada je reč o Kovaks programu, dodao je da je trebalo da dobijemo 96.000 vakcina, ali da smo dobili 57.000 vakcina, jer kažu da nismo ugroženi.

„Zato što smo bili pametni i sposobni. Srbija jeste na evoropskom putu i mi moramo da idemo ka Evropi, ali nisam budala da ne smeme da izgovorim šta mislim nekom u Briselu. Ako mislite da vam je poteban predsednik da ga šutiraju kao loptu i u Briselu, Zagrebu i Podgorici, vratite neke predsednike na vlast i imaćete ih opet“, poručio je Vučić.

Ne veruje da će, kako kaže, nekom u Briselu smetati što će Srbija prozvoditi vakcine, ali da verovatno nisu oduševljeni. Istakao je da je za Srbiju važno da bude na evropskom putu više zbog političke stabilnosti, a manje ekonomske.

UDARNA VEST.rs ( Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare