RAZBIJENA SRPSKA KRIMI BANDA U ŠPANIJI: Proizvodili marihuanu, pakete droge slali po Evropi! Policija ih jurila mesecima

Četvorica srpskih državljana uhapšena je u Saragosi sa 132 kilograma marihuane, čija je tržišna vrednost procenjena na 600.000 evra, preneli su španski mediji.

Kako se navodi, policija je u akciji koja je trajala mesecima, uhapsila organizatora šverca i još trojicu članova bande.

– U Saragosi je razbijena banda koju su činili Srbi. Oni su imali operativni centar u gradu Fuentes de Ebro, gde su u industrijskom skladištu proizvodili marihuanu, prerađivali je, pakovali i slali pakete za inostranstvo – preneo je portal Abc.

Španska policija, međutim, nije precizirala u koje evropske zemlje su Srbi izvozili marihuanu.

– Kompletna proizvodnja je sigurno bila namenjena izvozu, a ne domaćem tržištu. Kada je policija upala u skladište pronašli su 132 kilograma marihuane u pupoljcima i spakovane pakete spremne za transport. U Španiji je vrednost droge veća od 230.000 evra, ali bi ulična vrednost dostigla čak 600.000 evra – ispričao je izvor iz policije za medije.

Agenti su pronašli i 1.886 saksija sa biljkama u procesu rasta i još 2.475 saksija sa biljkama koje su već isečene. – Trojica Srba puštena su da se brane sa slobode, dok je organizator zadržan u pritvoru – navode mediji.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare