VESIĆ: Vakcinisan 500 000-ti Beograđanin

U Zdravstvenoj stanici Umka danas je vakcinisan 500 000-ti Beograđanin, a do sada je vakcinisan svaki treći, a revakcinisan svaki četvrti stanovnik glavnog grada, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska vakcinalnog punkta u Zdravstvenoj stanici Umka.

Prema njegovim rečima, to znači da se, zajedno sa onima koji imaju antitela, koji su preležali Kovid 19, polako približavamo kolektivnom imunitetu.

– To znači da se približavamo povratku na normalan život, da ćemo moći ponovo da radimo, da ćemo moći da se družimo, da ćemo živeti onako kako smo živeli pre korone – rekao je Vesić

Porodica Ilić koja se jutros vakcinisala, ačiji je jedan član 500 000 vakcinisani Beograđanin, kako je rekao dobila je nagradno putovanje za četiri osobe negde u Srbiji i dodao da će moći da ga iskoriste „naravno, kada se revakcinišu“.

Natasha Stanisavljević, sekretar sekretarijata za socijalnu zaštitu je rekla da je svim građanima Beograda omogućen jednak pristup vakcinaciji, i to u mestu gde žive, a direktor Doma zdravlja „Dr Simo Miloshević“ Čukarica Nenad Bjelica naglasio da je danas u Umci zatvoren krug obilazaka ruralnih područja.

On je naveo da su sa vakcinacijom prišli svim rubnim područjima opštine Čukarica i najavio da sledeće nedelje počinje novi krug obilazaka svih ruralnih područja.

Srđan Kolarić, predsednik GO Čukarica pozvao je sve sugrađane sa opštine Čukarica i sve Beograđane da se vakcinišu da bi u što kraćem roku stekli kolektivni imunitet i vratili se normalnom životu.

UDARNA VEST.rs(Republika.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare