BRAVO! Prodata kapitenska TRAKA Kristijana Ronalda!

Danas je traka reprezentativca Portugala prodata na internet aukciji za neverovatnih 7.500.010 miliona dinara, a ovaj mladić koji je odlučio da novac od licitacije donira za lečenje Gavrila Đurđevića se oglasio za Objektiv.rs.

Vatrogasac Dorđe Vukićević (28) podigao je celu zemlju na noge, nakon što je na meču Srbija – Portugal uspeo da uzme kapitensku traku Kristijana Ronalda u trenutku kada je čuveni fudbaler “Stare dame” izrevoltiran bacio svoje obeležje na teren. Odmah nakon što je došao do ovog “suvenira”, Đorđe se odlučio na korak koji ga je danas pretvorio u heroja nacije, a sada je za Objektiv.rs do detalja opisao trenutke sa utakmice, ali je poslao i važnu poruku široj javnosti.

Naime, danas je traka reprezentativca Portugala prodata na internet aukciji za neverovatnih 7.500.010 miliona dinara, a ovaj mladić, vatrogasac spasilac Vatrogasno spasilačke brigade Beograd je tog dana otišao na utakmicu kao pripadnik redovnog obezbeđenja i nije mogao ni da sanja šta će dogoditi tokom meča, kao ni da će zahvaljujući njemu biti prikupljena ogromna svota novca neophodna za lečenje malog Gavrila.


– Moje kolege i ja smo tog dana bili na dežurstvu, budući da obezbeđujemo svaku utakmicu. Bili smo raspoređeni kod tunela gde igrači ulaze i izlaze na teren. Kristijano Ronaldo je sav nervozan izašao upravo tu gde sam i ja bio smešten i potom je bacio svoju kapitensku traku. Istog trenutka sam pitao komandira da li smem da uzmem traku i on, kao i ostale kolege, su se odmah složili i odobrili i tako je sve počelo – govori ovaj 28 – godišnjak i potom objašnjava kako je došao do ideje da ovu dragocenost stavi na licitaciju i novac od njene prodaje donira u humantirane svrhe za lečenje malog Gavrila Đurđevića. 


– Pre nego što smo stigli na stadion, moje kolege i ja smo razgovarale upravo o porukama koje se šalju za Gavrilovo lečenje i slali ih svi redom. Odmah pošto sam uzeo traku sa terena svi smo jednoglasno odlučili da je stavimo na licitaciju i novac od prodaje doniramo za lečenje dečaka Gavrila Đurđevića, govori Đorđe i dodaje da ga je činjenica da su mnogi ljudi zloupotrebili ovu humantiranu akciju duboko porazila:

– Ne mogu da verujem da neko može da se igra se dečijim životom i da to koristi kao vid zabave. Stid me je takvih ljudi. Mislim da svaki čovek mora da shvati da je dete u pitanju i da se takvi ispadi neće ponavljati, istakao je Đorđe i dodao kako se oseća sada kada je uspeo u svojoj zamisli da pomogne bolesnom dečaku:

– Verujem da je reč o pravoj ceni, odnosno cifri od 7.500.010 miliona dinara. Još uvek ne znam ko je otkupio traku, ali se nadam da smo prevazišli one igre oko licitacije i da je ovo prava cena. U tom slučaju, ja sam presrećan i ponosan zbog ovoga što smo uradili, zaključio je on.

Podsetimo, Gavrilo Đurđević boluje od spinalne mišićne atrofije, i za njegovo lečenje je potrebno dva i po miliona evra. Zahvaljujući Đorđu Vukićeviću za njegovo lečenje je danas prikupljeno 7.500.010 miliona dinara.

UDARNA VEST.rs(Objektiv.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare