Država pronašla REŠENJE: Iznet novi predlog za frilensere!

Ukoliko predstavnici frilensera prihvate ponudu koja će biti predstavljena u narednim danima, oko 80 odsto njih će biti oslobođeni plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih 5 godina.

Na ovaj način država je pronašla rešenje koje neće ugroziti ekonomsko i materijalno stanje frilensera kažu u Ministarstvu finansija, prenosi Objektiv.rs.

Kada je reč o preostalih 20 odsto frilensera, država će otpisati sve kamate i dati reprogram u trajanju od 10 godina. To u praksi znači da će osoba koja je imala prilive od 500 evra mesečno u trajanju od godinu dana, biti dužna da za te prihode plaća samo 7 evra.

Podsećamo, 14. oktobra Poreska uprava je pozvala radnike na internetu da sami obračunaju svoja dugovanja tokom prethodnih 5 godina ukoliko nisu redovno izmirivali svoje zakonske obaveze prema državi. Nakon toga, pojedini frilenseri su izrazili nezadovoljstvo i otpočeli su razgovori sa Vladom Srbije.

Predlogom rešenja koji će im biti predstavljen sutra, konačno se nazire kraj ove situacije koja traje gotovo pola godine. Čini se da se konačno došlo do modela, koji sa jedne strane neće ugroziti egzistenciju frilensera a sa druge strane će biti ispunjene sve zakonske obaveze koje ima svaki građanin ove zemlje, pa i radnici na internetu.

Period o kome se govori odnosi se isključivo u prethodnih pet godina. Sve zarade i prilivi koji su stariji od 2016. godine neće biti oporezivani.

UDARNA VEST.rs(Objektiv.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare