KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Nema otvaranja ugostiteljskih objekata

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da nema ublažavanja protivepidemijskih mera, odnosno otvaranja ugostiteljskih objekata, prenosi Objektiv.rs.

Nova sednica Kriznog štaba održana je danas u 8 sati i na njoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, efikasnosti mera u suzbijanju virusa, kao i o eventualnom popuštanju mera i otvaranju ugostiteljskih objekata.

Danas je, inače, tačno sedam dana kako je ugostiteljima odlukom Vlade onemogućeno da rade, a predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba zalažu se za nastavak pomenutih mera. Protiv ovakvih ograničenja često istupa zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a sve su prilike da će nova sednice doneti stare dileme – zdravlje ili ekonomija.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović najavio je ovakvu odluku uoči sednice, rekavši da “moramo da izdržimo još ovu nedelju sa postojećim merama jer je situacija u bolnicama teška”.

Na današnjoj sednici donete su i nove mere: đaci u manjim grupa moći će da dođu u školu, popravljaju ocene i budu ocenjeni, a ulazak u Srbiju biće moguć sa uverenjem o primljene obe doze vakcine.

Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu i budu ocenjeni. U skladu sa odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo će definisati jasno uputstvo i proslediti ga školskim upravama.

UDARNA VEST.rs(Objektiv.rs/Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare