Mirjana Karanović u ulozi Mire Marković u tv seriji „Porodica“

Posle 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, 29. marta na Superstar TV i RTS počinje emitovanje mini TV serije „Porodica“ scenariste i reditelja Bojana Vuletića. 

U pet nastavaka do 2. aprila gledaoci će imati prilike da vide dramsku interpretaciju događaja u vili Mir u beogradskom naselju Dedinje, kada je uhapšen Miloševihc, i kako je izgledalo poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević.
Projekat je nastao je u produkciji Telekoma Srbija i produkcijske kuće „Fajerflaj“, prenosi Informer.rs.

Na predstavljanu danas na onlajn konferenciji za medije u organizaciji produkcije tog TV formata, Bojan Vuletić istakao je da u nastajanju serije ničija ambicija nije bila da se bilo ko vređa ili glorifikuje.

„Pokušali smo da predstavimo događaj koji je preokrenuo tok istorije. Kod nas nikada nije dovoljna istorijska distanca od nekog događaja da bi se o njemu razgovaralo bez strasti i ideoloških učitavanja. Naša ideja je da se serijom pre svega obratimo mlađim generacijama koje o hapšenju Miloševića ništa nisu čuli i čitali, kako bi im osvetlili taj važan događaj za našu državu i društvo“ kazao je Vuletić i dodao da očekuje različite reakcije protagonista političke scene u Srbiji na sadržaj serije.

U seriji Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, a Mirjanu Marković Mirjana Karanović. Uliks Fehmiu se našao u ulozi Zorana Đinđića.

Svetozar Cvetković igra Vojislava Koštunicu, dok će Vladimira Bebu Popovića u seriji oživeti Radovan Vujović.

Marija Milošević biće Tijana Marković, Branislav Ivković Gordan Kičić, Slavica Đukić Dejanović Katarina Žutić , Nebojša Pavković Milutin Karadžić, dok će Tomu Filu igrati Marko Baćović.

Milorada Ulemeka Legiju igra Vuk Kostić.

U ulozi Bogoljuba Bjelca naći će se Miloš Timotijević, urednik na TV biće Ljubomir Bandović , zamenik urednika na TV Dubravka Kovjanić, a novinarka Isidora Simionović, dok će Svetlana Bojković igrati penzionerku na protestu, dok će sluškinju u vili Mir igrati Jana Bjelica. Milan Marić igra Čedomira Jovanovića.

Boris Isaković naglašava da je od reditelja dobio mnogo materjala kako bi što bolje analizirao lik koji je oživeo u seriji.

„Gledao sam Miloševićeve govore, njegova svedočenja u Hagu… Vratio sam se u taj istorijski period kada je Milošević bio na vlasti… Želeo sam da ga upoznam: spolja i iznutra… Glumac mora da brani svoj lik, da ga učini živim i nije bio lak zadatak ispred mene ali verujem da sam ga uspešno rešio“, kazao je Isaković.

Mirjana Karanović se, kako kaže, u osvajanju uloge sklonila u pronalaženje dodirnih tačaka sa za ženom koju igra u seriji.

„Lične impresije o Miri Marković sam ostavila po strani. Pokušala sam da pronađem šta nas spaja i otkrila da su to dve tačke: obe ne podnosimo poltrone i ne krijemo želju da smo u centru pažnje nečijeg života. Takav princip savldavanja uloge sam prepisala od Meril Strip“, kazala je Karanovićeva.

Istakla je da je serija katarzična i da izaziva tugu za svim tim izgubljenim i prokockanim životima u vreme Miloševića.

Milan Marić kaže da je svako od glumaca pokušao da nađe pravu meru između imitacije istorijskih ličnosti i glumačkog prostora za kreaciju i domaštavanje.

„Pogledao sam mnogo intrevjua Čedomira Jovanovića i pokušao da skinem njegov ustaljen govor tela dok razgovara sa ljudima. Videćemo… verujem da je će serija biti zanimljiva publici“. kazao je Marić. 

UDARNA VEST.rs(Izvor:Informer.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare