NOVE MERE U SRPSKOJ Zatvaraju se škole, kafići, tržni centri i frizerski saloni na sedam dana

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, te obavljanje uslužnih delatnosti, rekla je nakon današnje sednice Republičkog štaba za vanredne situacije ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, prenosi Blic.rs.
Reč je o frizerskim i kozmetičkim salonima, a zabranjen je i rad bazenima, skijalištima, tržnim centrima, priređivačima na sreću i ustanovama kulture. Naglašava da je reč o mjestima gde se skuplja veći broj ljudi, prenosi Blic.rs. 

– Mere se donose na sedam dana. Pozivam građane da doprinesu sprečavanju širenja virusa – poručila je Gašićeva.

Gašićeva ističe da ugostiteljski objekti za smeštaj, mogu pružati usluge smeštaja, a usluge ishrane i pića od šest do 22 časa za svoje goste. 

– Dozvoljena je šalterska dostava i prodaja hrane i pića – naglasila je Gašićeva.

Natalija Trivić, ministarka prosvete i kulture Republike Srpske, kaže da je određeni broj škola zahtevao prebacivanje na onlajn nastavu. Reč je o 12 škola u Srpskoj.

– Predložili smo Štabu da obustavimo kompletnu nastavu u svim osnovnim i srednjim školama, na sedam dana. Nastava će biti organizovana onlajn. Situaciju ćemo dalje pratiti – rekla je Trivićeva.

Naglasila je da se na sedam dana u celoj Srpskoj zatvaraju i ustanove kulture.

– Apelujem na sve građane da sve uradimo, kako bi došlo do smanjenja širenja korona virusa – poručila je Trivićeva.

Milovan Krčo, direktor Inspektorata RS, naglašava da su inspektori za dva dana obavili 1.042 kontrole poštovanja epidemioloških mera.

– Utvrdili smo 68 slučajeva kršenja ovih mera i izdali kazne u iznosu od 99.000 KM. U slučaju drastičnih mera, objekti su zatvarani, a to se desilo u deset slučajeva – rekao je Krčo.

Prema njegovim rečima, s obzirom na veliki broj kršenja mera, one su morale biti pooštrene.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare