PATRIJARH PORFIRIJE U PEĆKOJ PATRIJARŠIJI: Molitva je odgovor na rušenje i paljenje na KiM

Patrijarh srpski Porfirije poručio je danas u Pećkoj Patrijaršiji da će odgovor na paljenje, rušenje i pljačkanje imovine Srba i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji biti molitva za rušioce da to više ne rade jer se, kako je rekao, „mi u hramovima molimo za njih, njihove bližnje i njihovu decu“.

Vidimo, kazao je, da ovih dana pljačkaju i obesvećuju naše hramove i upitao šta jedino može biti odgovor na to.

„Bogu ćemo se moliti da podari snagu onima koji su ostali na Kosovu i Metohiji da istraju u ostanku i da u miru grade svoj život. Molićemo se, isto tako, da rušioci prestanu da ruše, palioci da prestanu da pale, pljačkaši prestanu da pljačkaju, jer se mi u tim hramovima molimo i za njih i za njihove bliženje, za njihovu decu“, rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je pozvao na na molitvu za mir među svim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji bez obzira na njihovu veru i naciju.

Prethodno patrijarh je u manastiru Pećke Patrijaršije služio pomen svojim svetim prethodnicima arhiepiskopima i patrijarsima srpskim i postradalima u martovog pogromu 2004.

„Danas smo se, u ovoj svetoj Stavropigijalnoj lavri srpskih patrijaraha, gde počivaju moji sveti prethodnici, arhiepiskopi i patrijarsi srpski, svedoci ne samo postojanja nego i pokrovitelji i stvaraoci najviše evropske kulture kojom smo oplemenili kosovsko-metohijsku zemlju, pomolili za duše naše braće i naših sestara postradalih u martovskom pogromu pre 17 godina“, naveo je patrijarh, saopštila je Info služba SPC.

Setili smo se, kazao je, i stradanja od pre 40 godina, kada je isto u martu mesecu spaljen konak ovog manastira.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare