ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA! DR ĐERLEK: Prijem kovid pacijenata u Beogradu moguć samo pri otpustu, prebacuju se u druge gradove

Sve je veći broj novozaraženih korona virusom, a brojevi se ne smanjuju čak ni tokom vikenda.

Državni sekretar u Ministrstvu zdravlja Mirsad Đerlek upozorava da u bolnicama u Beogradu gotovo da nema slobodnih kreveta, koji se oslobađaju samo prilikom otpusta.

Đerlek kaže da su brojevi izuzetno upozaravajući i zabrinjavajući.

Za vikend kada brojevi noozaženih obično padaju bilo je čak 4.600 novozraženih i 4.500 hospitalizovanih sa 219 obolelih na respiratoru

– Očigledno je da postojeće mere nisu dale rezultate. Treba nam pooštravanje mera, verujem da će Krizni štab doneti mere koje će zaštititi zdravlje građana i državu – naglašava Đerlek.

Upozorava da je ogorman pritsak na kovid sistem i da u bolnicama u Beogradu gotovo da nema slobodnih kreveta, koji se oslobađaju samo prilikom otpusta.

– Lekari su na izmaku snaga, Samo u ponedljak je bilo 5.135 pregleda u kovid ambulantama, od toga 3.700 prvih pregleda, 280 prijema u bolnice, pacijenti se voze u Kruševac, pacijenti se prebaciju interklinički – upozorava Đerlek.

Đerlek ne isključuje da se u planu nađe izgradnja novih kapaciteta.

– Bićemo prinuđeni da KBC Zvezdaru u potpunosti vratimo u kovid sistem što će teško biti dovoljno za postojeći trend priliva novoobolelih – navodi Đerlek.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare