NOVA „BOMBA“ OD SASEKSOVIH Otkriveni planovi Megan Markl nakon intervjua, palati se neće svideti, a potres će se osetiti u CELOM SVETU

Džo Bajden tek što je ušao u Belu kuću, a priče o tome ko bi mogao biti kandidat na sledećim predsedničkim izborima ne staju. Od Kamale Haris, Ivanke Tramp i Donalda mlađeg, sada je došao red i na – Megan Markl.

Kako prenosi “Blic”, pozivajući se na glasine koje su unazad okružile Vestminster, Megan će iskoristiti haos nastao nakon njenog intervjua sa Oprom Vinfri kako bi lansirala politiku karijeru koja će je odvesti u Belu kuću.

Jedan viši zvaničnik laburista, veteran administracije Tonija Blera sa jakim vezama u Vašingtonu, rekao je listu da 39-godišnja Megan širi mrežu među višim demokratama, odnosno kontaktira s njima u vezi izgradnje kampanje i timova za prikupljanje fondova, a zarad usmeravanja na američko predsedništvo.

Izvor blizak vojvotkinji od Saseksa odbio je da komentariše ove glasine, ali Megan i njen suprug princ Hari nisu do sada krili svoja politička uverenje. Tokom američkih predsedničkih izbora 2020. oni su prikriveno napali Donalda Trampa, urgirajući glasače da “odbace govor mržnje”, što je portparol para opisao kao “poziv na pristojnost”. Tramp se već deklarisao da “nije fan” Megan Markl.

– Blerove pristalice, internacionalisti i demokrate bruje od priča o Meganinim političkim ambicijama i potencijalnim pristalicama – prenosi „Blic“.

Prošle godine je Meganin prijatelj rekao “Veniti feru” da je jedan od razloga što se vojvotkinja nije odrekla američkog državljanstva kad je ušla u kraljevsku porodicu bio taj da si ostavi otvorena vrata da uđe u vašingtonsku politiku.

Američki ustavni stručnjaci su istakli da bi morala da se odrekne svoje titule vojvotkinje ako bi želela da drži javnu kancelariju u SAD, jer bi to inače bilo u suprotnosti sa američkom zakletvom odanosti.

Bakingemska palata je pokušala da distancira kraljevsku porodicu od komentara tokom američkih izbora, te u saopštenju navela da vojvoda, princ Hari, nije njihov radni član i da su njegovi komentari izneti “u ličnom svojstvu”.

Izvor “Dejli mejla” je, međutim, kako „Blic“ prenosi, rekao da je pretpostavka bila da je Megan, bivša glumica, “bacila oko” na izbore 2024, kad će aktuelni predsednik Džozef Bajden imati 82 godine i odlučivati oko trke za drugi mandat.

Ako uđe u Belu kuću, Megan bi bila prvi ženski predsednik Amerike i drugi stanar Bele kuće koji nije belac, nakon Baraka Obame. Takođe bi se našla u cipelama Ronalda Regana, koji je bio holivudski glumac četiri decenije pre nego što je ušao u politiku. Tokom predsedničke kampanje 2020, Megan se obratila takozvanoj “kauč partiji” nazvanoj “Kad sve žene glasaju”, organizaciji čiji je koosnivač Mišel Obama, kako bi podstakla na učešće na izborima.

Meganini prijatelji su prethodno podsticali spekulacije o njenim političkim ambicijama, opisujući njen uspon od skromnih početaka do “otelotvorenja američkog sna”.

A izgleda da i za taj san neće manjkati sredstava. Princ Hari, koji je rekao Opri da mu je porodica ukinula finansiranje, naslediće milione od kraljice kad napuni 40 godina. “Dejli mejl” navodi, kako prenosi „Blic“ da se smatra da će Hari za četiri godine primiti isplatu dela novca koji je kraljica nasledila od majke – kako se procenjuje oko 70 miliona funti – i stavila u fond.

On i Vilijam već su dobili inicijalnu tranšu od imanja kad su napunili 21 godinu, a braća su takođe nasledila po 12 miliona funti od majke Dajane. Hari i Megan žive u kući sa devet spavaćih soba u Montesitu, koju su kupili za 10 miliona. Jedan agent za nekretnine je rekao da sada ta kuća vredi triput više.

Prema proceni “Tajmsa”, kako „Blic“ prenosi par ima bogatstvo od oko 96 miliona funti.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare