Sednica Kriznog štaba je u toku, da li nam preti zaključavanje?!

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa počela je danas u 11 sati. Na njoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija.

Broj novozaraženih virusom korona povećava se svakim danom, u poslednjih nekoliko dana taj broj je prešao 4.500, te se očekuje da će na sednici biti pooštrene postojeće mere. To je na neki način najavila premijerka Ana Brnabić koja je rekla da će sigurno biti novih mera za vikend i da će se insistirati da se svi koncerti otkažu.

Epidemiolog i član medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon traži da se sve zatvori minimum na nedelju dana, jer u suprotnom zdravstveni sistem neće izdržati.

Tokom prošlog vikenda od subote u 12 sati zatvorenu su svi objekti osim prodavnica prehrambene robe, benzinske pumpe i apoteke. Od ponedeljka sve je vraćeno u redovan režim rada. Od ponedeljka su sve srednjoškolci prešli na onlajn nastavu, te se očekuje da Krizni štab da dalje smernice da li će đaci nastaviti da prate nastavu od kuće ili će se vratiti na stari kombinovani režim- nedelju dana od kuće, nedelju dana u školi. Kovid bolnice su ponovo pune, a lekari koji u njima rade traže hitno uvođenje novih mera i rigoroznije kontrole postojećih.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare