ILIJI MILAČIĆU UKINUT PRITVOR, DOBIJA NANOGICU

Bivši načelnik Beogradske policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne za kaznu od sedam meseci kućnog zatvora uz nanogicu, kao i zabranu rada u MUP-u od pet godina, potvrđeno je danas u tužilaštvu.

On je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, koji je 5. marta presudom potvrdio Viši sud u Beogradu.

Nakon toga sud mu je ukinuo pritvor, u kojem je bio od hapšenja 12. februara, i odredio mu meru zabrane napuštanja stana, precizirala je portparolka suda Tatjana Tešić.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević navela je da je okrivljeni u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i saglasio se sa izricanjem kazne zatvora od sedam meseci, koja će se, kako je navela, izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje sa elektronskim nadzorom.

Izrečena mu je i mera zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u Ministarstvu unustrašnjih poslova od pet godina, dodala je Rakočević. Milačić je uhapšen 12. februara a dva dana kasnije je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivično za koje se tereti iz Zakona o tajnosti podataka, izvršeno u periodu od aprila 2020. godine do dana hapšenja. Za krivično delo odavanje službene tajne, u zavisnosti od njegovog oblika, prema zakonu se može izreći kazna zatvora od šest meseci do osam godina.

Milačiću je nakon hapšenja bio određen pritvor do 30 dana.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare