Dzoni sa Vračara koji je uhapšen u Dominikani, jedan od najbližih saradnika Velje Nevolje

Jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i visokorangirani član njihove kriminalne grupe, Nikola Vušović Džoni (31) sa Vračara, uhapšen je u Dominikanskoj Republici na Karibima.

On je priveden na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisala Srbija, tačnije Viši sud u Beogradu. Kod sebe je imao falsifikovana dokumenta, a identitet je utvrđen na osnovu otisaka prstiju i razmene podataka posredstvom Interpola.

Vušoviću je određen ekstradicioni pritvor. Prema informacijama kojima raspolažu naša policija i bezbednosne službe, on je jedan od najbrutalnijih članova kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, kome su čak i drugovi zbog surovosti dali nadimak Ludi Džoni. Izvesno vreme se krio u Španiji, a potom se prebacio u Dominikansku Republiku.

Sumnja se da je tamo boravio kako bi učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike za Zapadnu Evropu, a za račun “kavačkog klana”.

– Vušoviću je, zapravo, pravi šef u ovom trenutku Radoje Zvicer, navodni vođa “kavčana”, kao i Belivuku i Miljkoviću – navodi sagovornik “Novosti” blizak istrazi. – Zajedno su u poslovima sa drogom, ali, kako se sumnja, i sa likvidacijama. Ispituje se njegova uloga u masakru u atinskom restoranu kada su ubijeni čelni ljudi konkurentskog “škaljarskog klana” Igor Dedović i Stevan Stamatović. Tada je u Atini navodno bio i Belivuk. Jednog od ubica, koji su zapucali, očevici su zapamtili i opisali kao mladića sa čudnim, šepajućim hodom.

Pregledom određenih snimaka u blizini mesta ovog dvostrukog ubistva u Atini utvrđeno je da su kamere zabeležile kretanje takve osobe, sa još dvojicom mladića. Ono što je interesantno jeste činjenica da je Vušović imao problema sa hodom i to posle pucnjave u kojoj je ranjen. Njega je, posle kraćeg sukoba, u noge pogodio Lazar Vukićević sa Vračara, koji je nestao sredinom oktobra prošle godine u Beogradu.

– Vušović i Vukićević su odranije bili u sukobu – navodi izvor iz istrage. – Posle ove pucnjave, u kojoj je DŽoni ranjen, ostale su posledice. Tada su mu drugovi dodelili i nadimak “Ćopavi Džoni”. Od tada, međutimF, sukob njega i Vukićevića je gotovo eskalirao. Sumnja se da mu je on podmetnuo eksploziv ispod “poršea”, koji je dignut u vazduh na Vračaru oktobra 2019. Godinu dana kasnije Lazar je nestao bez traga.

Policija sada istražuje da li je ovaj mladić kidnapovan i ubijen, i da li iza svega stoje Vušović, Belivuk i Miljković. Inače, Vušović je punio stupce crne hronike još od davne 2010. godine, kada je uhapšen sa Aleksandrom Stankovićem (ubijen oktobra 2016). Stanković je u to vreme predvodio jednu od Partizanovih navijačkih frakcija. Pored Vušovića, lisice su stavljene i tada maloletnom Luki Ceroviću, koji mu je sada jedan od najbližih ljudi, kao i još nekolicini osoba. Bili su osumnjičeni za držanje i rasturanje narkotika, kao i za ileglano oružje i eksploziv.

U SUKOBU, ALI RADE ZA ISTI KLAN

Belivuk i Miljković su, prema operativnim podacima policije, u hijerarhiji ove kriminalne grupe, praktično, bili šefovi Vušoviću, koji je oformio svoju ekipu za rasturanje narkotika i činjenje drugih krivičnih dela. Posle hapšenja njih dvojice, Zvicer i njegov “kavački klan” okrenuli su se direktno ka Vušoviću. Tu je, međutim, još jedna kriminalna grupa i to ona koju predvodi Vladimir V.

– Zvicer igra na obe karte – ističe sagovornik. – Vladimir V. i Belivuk su u sukobu, ali ih to ne ometa da rade za isti klan iz Kotora i to, pre svega, u poslovima sa drogom. Sada je tu mrtva trka ko će da zauzme mesto uhapšenih Belivuka i Miljkovića. S obzirom na to da je sada iza rešetaka i Vušović, “kavčanima” ostaje suprotna ekipa.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Objektiv.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare