SPREČENA LIKVIDACIJA ŠKALJARCA MILIĆA ŠAKOVIĆA: Policija pronašla snajper, atentatori pali u policijsku zasedu!

Inspektori kriminalističke policije i Centra bezbednosti Podgorica sprečili su likvidaciju Podgoričanina Milića Šakovića, prenosi Kurir.

Kako prenosi Kurir.rs, policija je pronašla snajper na skrovitom mestu, odakle su osumnjičeni najverovatnije pratili Šakovića i čekali pogodan trenutak da izvrše krivično delo.

Uviđajem na licu mesta utvrđeno je da je između te pozicije i terase Šakovićeve kuće brisani prostor.

Oružje koje je pronađeno upućeno je na veštačenje, a pronađeni su i tragovi koji vode do osumnjičenih.

Zbog toga je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, privedeno više osoba, nad kojima je obrada u toku.


Više državljana Crne Gore i Srbije uhapšeno je zbog sumnje da su pripremali likvidaciju jednog od šefova škaljarskog kriminalnog klana Milića Minje Šakovića, saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

Prema informacijama iz Uprave policije osumnjičeni su lišeni slobode u blizini kuće Šakovića u podgoričkom naselju Zagorič.

– Policijski inspektori nekoliko dana pratili su tu grupu prethodno dobivši informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana – rekao je izvor iz istrage.

Policajci su, prema njegovim rečima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

Kako prenosi Kurir.rs, inspektori kriminalističke policije juče su priveli četri osobe koje se sumnjiče za planiranje ubistva Šakovića, dok je za jednom osobom raspisana potraga.

Imena osumnjičenih se za sada neće objavljivati kako ne bi ugrozili istragu, koja još traje, prenosi Kurir.rs.

Nezvanično postoji saznanje i da je u ovoj akciji učestvovala i policija iz jedne zemlje iz regiona čiji su državljani osumnjičeni da su deo organizovane kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više teških krivičnih dela.

Upravo su bezbednosne službe te države upozorile kolege u Crnoj Gori na pripremanje atentata u Zagoriču.

Šaković slovi za osobu blisku „škaljarskom klanu“ i vođi te kriminalne organizacije Jovanu Vukotiću, pa policija sumnja da je u planiranje atentata uključen njima suparnički „kavački klan“.

Kako prenosi Kurir, osumnjičeni su Šakovićevu kuću nadzirali nekoliko dana i snimali sa nezavršene zgrade udaljene oko 100 metara, što ukazuje da su imali detaljno razrađen plan za likvidaciju. Policija je napravila zasedu i uhapsila nekoliko osoba.

Podseća se da je ovo peta sprečena likvidacija u Crnoj Gori od početka ove godine, koju su planirali „kavačani“ ili „škaljarci“.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare