Dr Branislav Tiodorović: Stanje pacijenta koji je primio različite vakcine pod kontrolom

Epidemilog Branislav Tidorović danas je izjavio da je stanje čoveka iz Vranja, koji je primio drugu dozu vakcine različitog proizvodjača od prve, „pod kontrolom“, što je najvažnije i da će se pratiti svaki dan.

„Desilo se nešto što nije smelo i ne bi moglo da se desi da su poštovane procedure“, rekao je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, Tiodorović, koji je sa medicinskim timom štaba došao u Vranju zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u tom gradu.

Kako je naglasio dr Tiodorovic da su ljudi koji sprovode vakcinaciju preopterećeni i da je interesovanje stanovništva za vakcinu veoma veliko i rekao:

„Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz njegovih dokumenata“.

Posle sastanka koji je potrajao skoro dva sata, članovi tima su naveli da su se uverili da se u ugostiteljskim i trgovinskim objektima u Vranju ne poštuju dovoljno protivepidemijske mere.

„Najveći problem u poštovanju mera je u trgovinskim centrima, odnosno u prodavnicama. Ono što smo čuli i od inspektora je da se mere distance u restoranima i kafićima takodje ne poštuju“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Gradske vlasti poručuju da će učiniti sve da pooštre mere koje su u njihovoj nadležnosti.

Kapaciteti u obe kovid bolnice u Vranju su gotovo popunjeni, a do sada je vakcinisano oko 17.000 Vranjanaca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare