Aleksandar Vučić dočekao kontigent 100.00 ruskih vakcina na aerodromu „Nikola Tesla“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u društvu ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka i ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara dočekao večeras na aerodromu „Nikola Tesla“ novi kontingent sa 100.000 ruskih vakcina „Sputnjik V“.

Avion srpske nacionalne avio-kompanije „Er Srbija“ sleteo je sa 100.000 vakcina protiv virusa korona „Sputnjik V“.

Nakon primopredaje vakcina predsednik Srbije se obratio naciji:

„Pričali smo o proizvodnji ruske vakcije u Srbiji, to je težak posao za nas. Prvo ćemo da pakujemo, onda ćemo da pravimo pravu proizvodnju. Kod Sputnjika imate dve doze, različite su komponente. Mnogo ljudi moramo da revakcinišemo da bismo imali neprekidan proces. Sada dobijamo tu drugu dozu. Veoma sam zahvalan. Meni je važno da su vakcine sigurne i bezbedne, i da bez obzira na našu nedisciplinovanost, smanjujemo broj mrtvih od korone. Hvala vama i predsedniku Putinu“.

Obratio se i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko:

„Što se tiče proizvodnje ovo je veoma važno i mi ćemo uraditi sve što je moguće da što brže, možda u junu da Srbija ima mogućnost da sipa, pakuje i distribuira Sputnjik V, a kasnije, ja se nadam do kraja godine i proizvodnju Sputnjika V za region, što je izuzetno važno.Ova saradnja potvrđuje da smo prijatelji da imamo bratske odnose i da smo uvek spremni da jedni drugima pružimo pomoć“ i dodao:“Stvarno smo veoma zadovoljni današnjim danom. Naša saradnja u oblasti suzbijanja pandemije virusa korona se odvija prema planu, konstruktivno. Ova saradnja je veoma važna jer ima slična izreka u Srbiji i Rusiji – Prijatelj se poznaje u teškim vremenima.“

Vakcine su odmah po pristizanju transportovane u Institut „Torlak“ u Beogradu, odakle će sutra biti distribuisane u centre za vakcinaciju širom Srbije. Podsećamo, Srbija je dogovorila nabavku od ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i očekuje se da će celokupna količina biti isporučena do kraja aprila.

UDARNA VEST.RS

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare