NOVE VIKEND MERE, detaljan spisak

Na današnjoj sednici Kriznog štaba je doneta odluka o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 14 sati za vikend, počev od sutra.

U Palati Srbije na konferenciji za medije Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa su prisustvovali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i infektolog Mijomir Pelemiš.

Kako su na konfereciji objasnili ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) radiće od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga, dozvoljena je samo dostava tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni “šaltersku uslugu” u kafićima i restoranima.U ski centrima služenje hrane i pića biće dozvoljeno samo napolje, dakle u baštama. Šalterska prodaja na ski stazama radiće do 14 sati.

Hoteli mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takodje od 6 do 14h. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Apoteke, benzinske pumpe, ordinacije i stomatološke ordinacije, potom veterinarske ordinacije su izuzeti. Objekti za pružanje zanatskih usluga mogu da rade od 6 do 20 časova.

Prodavnice prehrambrenih proizvoda i dalje će moći da rade do 21 čas.

Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano 14.128 građana od kojih je 3.339 novozaraženih. Preminulo je 16 pacijenata. Na respiratorima širom Srbije trenutno su 159 pacijenta.

Zapažen je porast broja dece kod kojih je potvrđen korona virus, uglavnom sa blažim kliničkim slikama. Navodi se da je osam odsto novozaraženih uzrasta od 10 do 20 godina“.

Ukupan broj vakcinacija je 1.393.035, a ukupan broj revakcinacija 506.949.

Nova sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare