Partizan „pokerom“ samleo Radnički i Lalatovića: Nišlije u Beograd stigle sa belom zastavicom

Sjajnu uvertiru za predstojeći duel Lige konferencije sa Slovackim je napravio Partizan ubedljivom pobedom na Radničkim iz Niša – 4:0, koji tokom 90 minuta nije bio ozbiljan takmac crno-belima. Golove za tim Gordana Petrića su postigli Rikardo Gomeš (dva), Andrija Pavlović i Samed Baždar, koji je odigrao sjajan meč.

Nekada je Radnički, u eri Nenada Lalatovića, znao da naudi Partizanu, da mu zagorča život u Supeligi ili Kupu Srbije, ali postojeća ekipa Nišlija, bez obzira na motivatorske sposobnosti pomenutog trenera, naprosto nije dorasla crno-belima.

Čak ni u trenucima kada je tim Gordana Petrića “u crvenom”, opterećen teškim evropskim mečevima i putovanjima, gosti nisu bili sposobni da se ozbiljnije suprotstave ili priprete timu iz Humske, koji je sa motivisanim povratnicima Danilom Pantićem i Samedom Baždarom kao starterima delovao brže nego u prethodnim mečevima, rastrčanije, ali i maštovitije u samoj završnici, gde je Petrić rivala napao sa dvojicom napadača – Rikardom i Andrijom Pavlovićem.

Sve je već od prvog trenutka mirisalo na lagan poraz Nišlija, jer je mladi Baždar posle samo tri minuta pogodio stativu, na dodavanje Pantića, a več u sledećem ozbiljnijem napadu odbrana Radničkog je poklekla.

Bio je to osmi minut u kome je Partizan praktično dobio poklon od defanzivca Radničkog Make, koji je želeo da odigra pas nadomak svog kaznenog prostora, potom se predomislio i samo zakačio loptu vrhom kopačke, dodajući je u noge Andriji Pavloviću. Napadač je imao vremena da prihvati loptu, da se namesti i pogodi sa 17, 18 metara – 1:0, piše Telegraf.

Visili su gosti i u minutama posle kapitulacije, gotovo svaki napad su spasavali sopstvenu kožu, pokušavajući tek s vremena na vreme da istrče kontru, ali bez mnogo uspeha.

Već u 15. minutu Partizan je poveo sa 2:0 i to posle kornera koji je dobio iz nehata, pošto je Igor Vujačić poslao dugu loptu, jedan od igrača Radničkog je ničim izazvan, iako usamljen, poslao u korner. Udarac iz ugla je izveo Pantić, najviši u skoku je bio Rikardo Gomeš za – 2:0.

Pokušao je Radnički da uzvrati, imao dva solidna pokušaja preko Dimića i Stajića, ali je u oba slučaja reagovao blok Partizana, pa golman Popović nije ni imao priliku da interveniše. Na drugoj strani, crno-beli su sve vreme bili bolji protivnik, daleko više “na lopti” i na pollovini protivnika. Imali su domaćini i nekoliko solidnih pokušaja sa distance, preko Rikarda, Baždara, Belića, mogli su do gola i “posle karambola u kaznenom prostoru kada im se lopta nekoliko puta odbijala, no, u tokm slučaju je i blok Radnićkog dobro odreagovao i sačuavao “samo” dva gola do odlaska na odmor.

U nastavku ista slika, Partizan daleko bolji rival na terenu, motivisan da dokaže da je pre tri dana u Nici bio samo slab dan, izolovan slučaj beskrvne slike, koja nikako ne ide uz tim koji vodi Petrić.

Mogli su crno-beli da matiraju Nišlije tek što se kročilo na teren, posle oduzete lopte na svojoj polovini odigrali su akciju u tri poteza koju je započeo Traore, nastavio Rikardo sjajnim pasom petom za Sameda Baždara koji je pretrčao 40 metara sa igračem “na leđima” i dobro šutirao u dalji ugao, ali je Rosić krajnjm naporom zaustavio šut.

Ubrzo je sve gotovo i to u 55. minutu posle akcije Partizana koja se odvijala na ivici kaznenog prostora, gde je u jednom momentu loptu dobio Rikardo, koji je driblao u desnu stranu, potom raspalio loptu, koju je Rosić samo dokačio, ali je ona završila u golu – 3:0.

Promenio je ubrzo Petrić trojicu fudbalera, kako bi zadržao svežinu ekipe za predstojeći duel sa Slovackim, na teren je poslao Natha, Dijabatea i Terzićam nešto kasnije i Lutovca i Šehovića, a nagrada je stigla u samom smiraju i Partizanu i mladom Samedu Baždaru, možda i najboljem pojedincu utakmice, posle fenomenalnog pasa Natha, mladi igrač je prihvatio loptu, a potom pogodio po zemlji za konačnih – 4:0…

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare