Belivuk i njegovi „ljudi“ mučili ga 24 sata u „klanici“ u Ritopeku: „Pink Panter“ iz Niša je 7. žrtva klana

Milan Ljepoja (44), član grupe „Pink Panter“, sedma je žrtva klana Veljka Belivuka. Otet je 9. decembra.

Belivuk i ekipa su sumnjali da je on oragnizovao atentat na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera u Kijevu, takođe im je smetalo to što je, kako se navodi, Ljepoja, prema navodima iz optužnice, „glumi kriminalca, a ima 40 godina“ i što hoće da preuzme podzemlje u Nišu.

Ljepoju je Dejan Tešić na Skaju – Fleš, 9. decembra 2020. godine oko 18 sati odvezao u „klanicu“ u Ritopeku. Marko Miljković je tada u poruci, koju je poslao vlasniku kuće strave Vladetu Draganiću napisao, prenosi Telegraf.

– Sve gotovo, velikog štetočinu smo skinuli sa vrata. Top smo sve odradili, kao i uvek.

Svedok saradnik Bojan Hrvatin je do detalja opisao kako otet Pink Panter.

– Dejan Tešić je automobilom „pasat“ dočekao Ljepoju kod autobuske stanice „Lasta“ i uključio se na autoput u smeru ka Nišu, dok smo Nemanja Đurić i ja izazvali lažnu saobraćajku kako bismo onemogućili druga vozila da se uključe za Tešićem. Posle Tešićevog isključenja kod Vrčina uključuje se Miloš Budimir, koji prati vozilo sa Ljepojom kako bi bezbedno stiglo do kuće u Ritopeku – ispričao je Hrvatin. Dodao je da je posle toga otišao kod Vladimira Dimitrijevića zvanog Šeprtlja u naselje Braće Jerković po radna odela i benzin.

Rekao je da je kupio nekoliko jakni koje su nosili optuženi prilikom mučenja i ubistva Ljepoje, kao i hranu po narudžbini Belivuka. Vlade Draganić je sačekao Hrvatina na Smederevskom putu, pa su odeću i hranu prebacili u njegovo vozilo i odvezli se do „klanice“ u Ritopeku, gde su ih čekali Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Srđan Lalić i Nebojša Janković.

Belivuk je bio gladan, znao je da će mučenje potrajati.

Veljko Belivuk je pre dolaska u Ritopek u razgovoru sa Miljkovićem, koji je počeo rano ujutru, oko pola 7, dao instrukcije:

– Kad Fleš (Tešić) dođe neka trubne, pa će mu Beri (Lalić) otvoriti vrata. Neka magare ne izlazi iz kola dok se kapija ne zatvori jer može neko da naiđe i da vidi šta se dešava.

Miljković: Sve jasno, za pola sata mu prenosim.

Miloš Budimir: Ja sam spreman. Idem da vidim da li sam negativan na koronu, pa idem da čekam na pumpi.

Belivuk: Šeprtlja, brate, ja ću biti zauzet, pa pišite ti i Anakin (Hrvatin). Šeprtlja, brate, objasnićeš mu gde da pokupi kombinezon što si mi uzeo i molim te sipaj mu jedno četiri – pet litara benzina u neki bidončić. A, ti brate Anakine uzmi nam nešto da jedemo. Može iz pekare nema veze, jogurt uzmi. Gladan sam kao ker, a potrajaće ovo danas.

Miljković: Metak je zlatan, šta ćemo da mu radimo. Sve da vidim, s kim je pisao, pa ću organizovati šta ću pisati, da ih zavrtim, kao sa Kaniđom (Zdravko Radojević) što sam radio…

Ljepoju su, kako se navodi u optužnici, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić i Bojan Hrvatin savladali, vezali lisicama i uveli u „klanicu“. Tamo su ga tukli, mučili, prinudili ga da im otključa kriptovani telefon kako bi videli sa kim je u kontaktu i iznudili mu informacije koje su ih interesovale. Sve je trajalo 24 sata. Potom su ga Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata udavili. Na kraju mu je Belivuk nožem presekao vrat, piše u optužnici koju je protiv ozloglašene grupe podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare