Voditeljka Jovana Jeremić veoma vodi računa o ishrani, ali i redovno trenira, te zbog toga može da se pohvali izvajanom figurom.
– Vodim računa šta jedem. Shvatila sam da ako budem jela šta hoću, izgledaću kao trokrilni ormar. Međutim, u poslednja tri meseca ugojila sam se dva kilograma, što se ne vidi na televiziji, ali ja sam svesna toga, jer se svako jutro merim na vagi. Zato sam odmah počela da se hranim po savetu nutricionistkinje i za nedelju dana skinula sam višak! Sada samo treba da održavam kilažu – rekla je Jovana Jeremić nedavno.
– Kao devojka, imala sam 58 kilograma. Muškarcima sam uvek bila privlačna i se*si. Dok sam studirala reagovali su na mene, iako se nikada nisam sređivala. U tom periodu najviše sam ulagala u svoje znanje i nije mi bilo bitno kako izgledam. Međutim, kada sam završila četvrtu godinu Pravnog fakulteta, shvatila sam u kom svetu živimo. Ako želim da uradim nešto, moram da postanem mačka – izjavila je Jovana, voditeljka „Novog jutra“ na Pink televiziji.
Za sedam dana joj skinulo višak
Inače, Jovana je jednom prilikom pokazala i kako sprema obrok po savetu nutricioniste pomoću kojeg je skinula višak za nedelju dana.
Danas lekari preporučuju ananas kao lek koji pomaže prilikom lečenja brojnih oboljenja. Takođe, nutricionisiti često pominju da ananas treba obavezno da bude na jelovniku onih koji žele da skinu suvišne kilograme, zbog toga što gotovo da ne sadrži masti i odličan je za varenje i dobar rad creva.
Recept za piletinu sa ananasom
Sastojci:
4 pileća filea (oko 150g svaki)
1 šolja sveže iseckanog ananasa
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, iseckana na kockice
1 šargarepa, iseckana na kolutove
1 kašika sveže iseckanog đumbira
2 kašike soja sosa
1 kašika meda
1 kašika soka od limuna
1 kašika maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Sveže iseckani peršun ili korijander za posipanje (opciono)
Uputstvo:
U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pileće filee u tiganj i pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi, oko 4-5 minuta sa svake strane. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte beli luk, đumbir, crvenu papriku i šargarepu. Dinstajte ih dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte ananas u tiganj i dinstajte još 2-3 minute. U maloj posudi, pomešajte soja sos, med i sok od limuna. Dodajte ovu smesu u tiganj sa povrćem i ananasom. Promešajte da se sve sjedini. Vratite piletinu u tiganj sa sosom od ananasa i povrćem. Kuvajte još 2-3 minute da se piletina zagreje i da upije arome. Poslužite piletinu sa ananasom toplo, posipajući je svežim peršunom ili korijanderom po želji.
UDARNA VEST.rs (Blic/Srbijadanas)