ZAHLAĐENJE PRED VRATIMA! Nova RHMZ najava: U naredna dva sata pljuskovi sa grmljavinom u ova dva dela Srbije

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u naredna dva sata u Sremu i na jugu Bačke očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

– U naredna dva sata u Sremu i na jugu Bačke pojava kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom – stoji u RHMZ najavi.

Do petka nestabilno vreme

Kako su meteorolozi najavili, do petka (14.06.) se očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, kratkotrajnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Podsetimo, jutro u Srbiji počelo je sa kišom i vetrom, a kako su ranije meteorolozi najavili, u toku dana će biti promenljivo oblačno i uz pojavu lokalnih pljuskova.

Maksimalna dnevna temperatura iznosiće do 27 stepeni celzijusovih, dok će najniža biti 17, saopštio je RHMZ ranije.

Stižu prljave kiše

Meteorolog Ivan Ristić za „Blic“ je rekao da nas već u toku dana očekuju nepogode, a moguća je i pojava saharskog peska!

Kako je naveo Ristić, nebo je promenilo boju, a to je znak da je iznad nas mnogo saharskog peska.

– Mi smo na granici afričkog anticiklona koji je sa sobom doneo, osim visokih oblaka, i pesak iz Sahare. Pesak će biti prisutan u narednim danima u manjoj, a povremeno i većoj meri u oblacima iz kojih će padati kiša koja zbog toga može biti prljava – objasnio je meteorolog za „Blic“.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare