SNAJPERISTA UPUCAO PLJAČKAŠA BANKE U GLAVU: Uznemirujući snimak, koristio taoce kao živi zid, a onda metak STIGAO NIOTKUDA (VIDEO)

Policija je objavila uznemirujući snimak ma kome se vidi kako snajperista u banci na Floridi pogađa u glavu pljačkaša koji je uzeo dve osobe za taoce!

Užasavajuća scena je zabeležena 6. februara kad je naoružani muškarac (36) pokušao da opljačka banku Fort Majers i uzeo dve osobe kao taoce u kancelariji banke nakon što ga je policija opkolila.

Osumnjičeni je rekao policajcima da ima bombu kod sebe i čučnuo je iza talaca – koristeći ih kao živi štit – dok je pregovarač pokušavao da ga natera da se preda. Iznenada je taocu prislonio nož pod grlo što je navelo policajce da krenu u akciju.

Na snimcima, koje je objavila šerifova kancelarija okruga Li, vide se pripadnici SWAT jedinice na položaju ispred vrata banke dok je snajperista stavio svoju pušku na rame drugog policajca. Snajperista je nanišanio osumnjičenog čija se glava jedva videla iznad kompjuterskog monitora preko sobe.

– Nastavite da pričate sa mnom, nastavite da pričate, želim da znam šta vam trenutno prolazi kroz glavu – čuje se kako govori pregovarač.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije, snajperista je povukao okidač.

Metak je prošao kroz monitor kompjutera i pogodio pljačkaša koji je bio savijen iza dva taoca. Na snimku se vidi i kako osumnjičeni pada na pod dok se taoci razilaze u potrazi za zaklonom.


Policajci su odmah upali u kancelariju i bacili šok bombe dok su proveravali da li je osumnjičeni živ i da li su taoci bezbedni.

– Snajperisti redovno vežbaju gađanje iz ovakvih pozicija. Zbog ograničene izloženosti osumnjičenog, snajperista je planirano i namerno pucao kroz kompjuterski monitor, pogodivši ga posred čela. Pucanje kroz barijere je obučena i rutinski praktikovana veština snajperista jedinice za specijalne operacije Šerifa okruga Li. Metak kalibra .308 je posebno odabran zbog svoje poznate balističke pouzdanosti jer putuje kroz srednje prepreke – objasnio je poručnik Tod Olmer iz kancelarije šerifa.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/NY Post/Preneo Z.Ko)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare