DETE SE OTROVALO ČOKOLINOM Rok trajanja istekao pre tri meseca: Dečak neprestano POVRAĆAO, hitno prebačen u bolnicu

Dete iz Splita otrovalo se čokoladom, kada je jelo obrok pripremljen od starog Podravkinog proizvoda kojem je istekao rok trajanja pre tri meseca.

Sporna kutija Čokolina u pakovanju od 200 grama kupljena je pre desetak dana u radnji na istoku Splita. Na način na koji mnogi od nas, verujući prodavcu, često rade pri kupovini – u žurbi, posežući za nekim od proizvoda u prvom redu na policama, bez provere roka trajanja proizvoda.

Dete ga je prvi put konzumiralo nekoliko dana nakon kupovine, nakon čega mu je pozlilo – usledilo je nezaustavljivo povraćanje, zbog čega je završilo u Hitnoj pomoći.

Brz sanitarni odgovor

Epilog priče je dijagnoza „trovanja hranom“, a zahvaljujući istrazi upornog člana porodice otkriveno je da se sporna kutija Čokolina nudi na policama prodavnica sa drugim paketima istog proizvoda novijeg datuma. Na njemu je odštampano do 15. marta 2024. godine (važilo je od 16. marta 2023. godine), a kupljeno je početkom juna.

Sanitarna inspekcija je po prijavi brzo reagovala. Njeni zaposleni su izašli na teren, napravili zapisnik i, kao dokaz, sa sobom iz prodavnice poneli nekoliko kutija stare Čokoline, kojoj je rok važenja istekao pre skoro tri meseca.

Oglasila se prodavnica u kojoj je kupljen pokvareni proizvod 

– Izuzetno nam je žao zbog situacije koja se dogodila. U sistem se unose rokovi trajanja proizvoda koje stavljamo na police, a odgovorno lice u prodavnicama, u skladu sa procedurom, proverava rokove. Bez izuzetka iz prodaje uklanjamo sve proizvode kojima je istekao rok trajanja – odgovorili su iz službe za korporativne komunikacije. 

– Nažalost, zbog ljudske greške, u izuzetnim situacijama može se desiti da se proizvodi ne povuku sa polica na vreme. U slučaju da kupac naiđe na proizvod sa isteklim rokom trajanja, uvek može da ga vrati i, uz izvinjenje, daćemo mu ispravan po upola nižoj ceni – naveli su oni.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare