PALO I PRVO HAPŠENJE: Priveden mladić koji je pretukao studente DRVENOM MOTIKOM 

Policija je navela da uhapšeni nije ni u kakvoj vezi sa univerzitetom

Policija Los Anđelesa uhapsila je prvu osobu koja je osumnjičena da je učestvovala u napadu pre više od tri sedmice na propalestinske aktiviste koji su postavili šatore na Univerzitetu Kalifornije u Los Anđelesu(UCLA).

Policija je saopštila u petak da je u četvrtak uhapšen Edan On star 18 godina koji je pritvoren u Beverli Hilsu nakon što je osumnjičen, na osnovu video snimka, da je prebio pojedine učesnike protesta drvenom motkom, preneo je Rojters.

Policija je navela da uhapšeni nije ni u kakvoj vezi sa UCLA.

Maskirana grupa napala je motkama tokom noći 30. aprila propalestinske aktiviste koji su postavili šatore u kampusu UCLA u znak protesta protiv izraelskog rata u Pojasu Gaze, a okršaj je trajao oko tri sata do ranih jutarnjih sati 1. maja.

Nijedna grupa do sada nije preuzela odgovornost za taj napad.

Policija je nasilno demontirala šatore sledeće noći i uhapsila 210 ljudi.

Inače, diplomci univerziteta Jejl izašli su sa ceremonije dodele diploma u znak protesta zbog izraelskog rata u Gazi, finansijskih veza univerziteta sa proizvođačima oružja i odgovora te obrazovne institucije na propalestinske demonstracije u kampusu.

Studenti su počeli da odlaze nakon početka govora predsednika univerziteta Pitera Saloveja noseći plakate na kojima je pisalo “Knjige, ne bombe“, kao i “Odbacite optužbe“ i “Zaštitite slobodu govora“ u vezi sa 45 studenata uhapšenih u policijskoj akciji u kampusu prošlog meseca.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare