ZVEZDA ZATRAŽILA SMENU ZBOG POTEZA PARTIZANA: Crveno-beli poslali PISMO I JASNU PORUKU KSS

Jedan čovek označen kao krivac.

Košarkaški klub Crvena zvezda traži smenu potpredsednika KSS Dušana Projovića! Dopis sa Malog Kalemegdana poslat je u krovnu košarkašku organizaciju naše zemlje, na adresu predsednika KSS Predraga Danilovića i generalnog sekretara Zlatka Bolića, a sve zbog činjenice, kako tvde crveno-beli, da je Partizan tražio strane sudije u Kupu Radivoja Koraća. 

Nova bura, posle one u AdmiralBet ABA ligi, usledila je u danu kada večiti rivali započinju nastup u Košarkaškoj ligi Srbije, ali i danu kada re možda rešava sudbina kada je u pitanju igranje u Evroligi dogodine. Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

– KK Crvena zvezda Meridianbet šokiran je činjenicom da KK Partizan putem naručenih tekstova pokušava da smeni komesara KSS zaduženog za suđenje Milorada Milojkovića? Osim iznošenja potpune neistine u tom dopisu, neprijatno smo iznenađeni i reakcijom (čitajte lažima) potpredsednika Košarkaškog Saveza Srbije Dušana Projovića, koji je navodno potvrdio navode KK Partizan da „nikakvog zahteva za delegiranjem sudija iz Slovenije i Hrvatske od strane KK Partizan nije bilo“ – iako je pred završnicu Kupa Radivoj Korać u Nišu IMAO JASNA SAZNANJA ŠTA JE ZAHTEV KK PARTIZAN!


KK Crvena zvezda Meridianbet podseća da je nakon otkrića da je sudija Mateja Boltauzer bio priveden zbog krađe na Beogradskom Aerodromu, i pred početak finala ABA lige, JAVNO dopisom zahtevao od gospodina Milorada Milojkovića da pojasni situaciju sa inostranim sudijama i zahtev KK Partizan pred završnicu Kupa, kao i činjenicu da ga je u odgovoru na naš dopis pomenuo i komesar za delegiranje sudija ABA lige Srđan Dožai.

Tom prilikom je naveo „da nema saznanja da je bilo zahteva da se delegiraju slovenačke sudije, i da mu je to potvrdio i Milorad Miljković u telefonskom razgovoru“? Odgovor gospodina Miljkovića smo pisanim putem dobili, i prosledili ga ABA ligi kako bi bili upoznati sa situacijom koja se dogodila tokom završnice Kupa Radivoj Korać u Nišu tokom februara 2024.godine, u kontekstu štetnosti delegiranja slovenačkih sudija (i njihove neobjektivnosti) u finalu plej ofa ABA lige. Kao klub ne razumemo ovaj, još jedan po ko zna koji pokušaj iznošenja neistina i svojevrsnog „mešetarenja“ KK Partizan koji očigledno ne shvata da za mnoge njihove, sada već otužne i očajničke pokušaje, od kojih se većina mogu podvesti pod termine „muljanje“„iza kulisa“ i ispod stola“ – postoje pisani dokazi! Kao u ovom slučaju.

Ovaj pokušaj dobio je direktno svoju potvrdu i na konferencijama za medije nakon finala Kupa Radivoj Korać i finala ABA lige gde je trener KK Partizan Želimir Obradović otvoreno napadao srpske sudije i dovodio u pitanje njihovu objektivnost i kvalitete? Ulogom koju je preuzeo u ovom smešnom pokušaju diskreditacije ljudi koji se konstantno opiru sve brojnijim (ali i sve manje maštovitim) pokušajima KK Partizan da neistinama i lažima smenjuju ljude i kadroviraju po KSS, KK Crvena zvezda Meridianbet zahteva hitnu smenu potpredsednika KSS za takmičenja Dušana Projovića.

Smatramo da na tako odgovornom mestu ne može biti čovek koji je spreman da iznosi neistine i radi u korist jednog kluba. Dušan Projović je osim što je izneo neistine oko dešavanja sa zahtevom tog kluba oko učešća stranih sudija za završnici Kupa u Nišu, na kraju prećutao i da je direktor KK Partizan Mlađan Šilobad zahtevao da finale sudi sudija Marko Juras. I to Dušan Projović to dobro zna, kao što dobro zna da i za ovu tvrdnju KK Crvena zvezda postoje svedoci!

U prilogu Vam uz ovaj zahtev za smenu Dušana Projovića dostavljamo i pisani odgovor komesara za suđenje Milorada Milojkovića na naš upit „ da li je bilo zahteva i pritisaka od strane KK Partizan da se za završnicu Kupa Radivoj Korać“ delegiraju sudije iz Slovenije i Hrvatske? KK Crvena zvezda Meridianbet je svetski prepoznatljiv brend i ponosni osvajač brojnih takmičenja među kojima je i regionalna liga. Međutim, nikada nećemo dozvoliti takvu vrstu ponižavanja srpske košarke ovakvim zahtevima, i negiranja kvaliteta i postojanja srpskih sudija kako bi neko po svaku cenu došao do uspeha i „pokrio“ potrošenih na destine miliona evra. Uz to bi i da smenjuje kvalitetne ljude, i kadrovira po srpskoj košarci – stoji u dopisu Zvezde.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare